Erhan Usta aday adaylığını açıkladı…

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevinden istifa ederek 25 nci dönem milletvekilliği aday adaylığını başvurusu yaptıktan sonra  Samsun’a gelen Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanlığı binasında

Erhan Usta aday adaylığını açıkladı…
17 Mart 2015 - 14:49
Kalkınma Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevinden istifa ederek 25 nci dönem milletvekilliği aday adaylığını başvurusu yaptıktan sonra  Samsun’a gelen Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanlığı binasında Basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıkladı.

MHP Samsun İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, MHP Havza, Vezirköprü, Ladik, İlkadım, Canik, Tekkeköy, Terme ve Salı Pazarı ilçe başkanları ile çok sayıda davetli katıldılar.

Sizleri bütün kalbimle, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle, davetimizi önemseyip geldiğiniz için hepinize gönülden teşekkür ediyorum.

Hoş geldiniz.

Ülkemizin, Milletimizin hizmetinde olma isteğiyle, milletvekili aday adaylığım için verdiğim kararımı ve bu kararımın gerekçelerini sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağımı öncelikle ifade etmek istiyorum.

Evet, bu yılın Haziran ayında yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için MHP Samsun Milletvekili adaylarından biri olmaya adayım. Bu nedenle Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden ayrıldım.

Aday adaylığı başvurumu 12 Mart 2015 tarihinde MHP Genel Merkezine yaptım.

Elbette, aziz milletimize hizmet etmek için siyasetten başka sahalar da var. Zaten, bu sahalardan biri olan devlet memurluğundan geliyorum. Ekonomi alanında, 15 yılı üst düzey yöneticilik olmak üzere toplam 26 yıl Devletimize, Milletimize hizmet ettim. Bu süreçte Devletimiz bizi yetiştirdi, büyük tecrübe kazandırdı. Bu tecrübemi bir siyasetçi olarak Yüce Milletimiz için kullanmak istiyorum. Bugüne kadar doğrudan siyasetin içinde bulunmadım, ama konumum gereği siyasetçilerle çok yakın çalıştım.

Peki, neden siyaset?

Siyaset, çünkü demokratik yönetimlerde nihai karar verici siyaset kurumudur. Bir bürokrat olarak Ülkemizi çok ileriye taşıyacak birçok projenin, programın, fikrin siyaset kurumu tarafından kabul edilmediğini, hayata geçirilmediğini gördüm. Siyasete girmeyip siyasetçilerden şikayet etmenin de haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Sevgili Hemşehrilerim, Değerli Basın Mensupları…

Neden MHP?

Bugün bütün dünya, bütün insanlık,  neredeyse tarih boyunca hiç olmadığı kadar ağır bir kriz yaşıyor.

Barışı dilinden düşürmeyen egemen küresel sistem, söylemlerinin tam aksine sömürü düzenini sürdürmek, silahlarını satmak için kavga, çatışma ve savaş üretmekten başka bir şey yapmıyor.

Türk-İslam coğrafyası kan ve gözyaşı içinde.

Biliyorsunuz son iki yılda ülkemize sığınan sayıları iki milyona yakın mülteci var. Suriye’de de Irak’ta da sular bir türlü durulmuyor. Balkanlardan Yemen’e kadar İslam coğrafyasının her bir yanı ayrı bir kanayan yara ve tek sığınak, tek liman olarak ülkemiz Türkiye görülüyor…

Türk dünyası da aynı şekilde. Doğu Türkistan’da, Irak’ta, bütün Türk illerinde, soydaşlarımız baskı ve zulüm altında kıvranıyor, asimilasyona ve kültürel erozyona maruz kalıyor, kaynaklarını kaybediyor.

Türkiye bu umudu boşa çıkarmasın istiyoruz. Artık birbirine kenetlenmiş milletiyle yeniden ayağa kalkan, yeniden güç bulan, önüne büyük hedefler koyan bir Türkiye istiyoruz. Tüm Türk ve İslam coğrafyasına sahip çıkmaya çalışan bir Türkiye istiyoruz.

Böyle bir Türkiye için, milletin yoluna taş koyanlara karşı, milletin yoluna baş koyan Milliyetçi Hareket, yıllardır Milletin hizmetinde bir millet iktidarı için var.

Saygıdeğer Hanımefendiler, Beyefendiler…

İşte bu yüzden siyasetteyiz, bu yüzden Milliyetçi Hareket’teyiz.

Çünkü milletimize hizmete gönüllü bu Hareket’in fikrinde, hayalinde, kalbinde;

  • Milletimizin onurlu geçmişini geleceğe taşıyacak, egemen küresel sisteme karşı başta Anadolu olmak üzere tüm Türk-İslam coğrafyasının yaralarını saracak kadar müreffeh ve bağımsız bir Türkiye özlemi var.

  • Tüm insanlarıyla adalet ve barış içinde mutlu, geleceği aydınlık bir Türkiye hasreti var.

  • Üreten, istihdam sağlayan, gelirini adil bölüşen bir ekonomiye sahip Türkiye hedefi var.

  • Kısaca, her şeyiyle güçlü “ Lider Ülke Türkiye” vizyonu var.


İşte ben de bu yüzden siyasetteyim, bu yüzden Milliyetçi Hareket’teyim.

Ve işte bu yüzden, bu kardeşiniz Erhan Usta’nın da “Kalbinde Türkiye”, “Kalbinde Samsun” var.

Olağanüstü potansiyeline, coğrafi konumuna rağmen, temel ekonomik göstergelerde Samsun Türkiye ortalamasının altında kalmaktadır. Kişi başı katma değer, ücret ve istihdam içindeki pay bunlardan sadece bir kaçı. Samsun’un kamu yatırımına, özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesine ihtiyacı var.

Bunlar benim düşüncelerim. Ama esas olarak Samsun’un sorunlarını birlikte tespit edeceğiz, çözüm önerilerini de birlikte geliştireceğiz. Çözmek de biz siyasetçilere kalıyor.

Türkiye ekonomisinin sorunlarını ve çözüm önerilerini biliyorum.

Ekonomideki en temel sorunlarımızdan biri gerek firma gerekse makro olarak verimsizlik sorunudur. Verimsizliğin temelinde ise işgücü niteliğindeki düşüklük, firmalardaki küçük ölçek, kayıt dışı ekonominin yaygınlığı vardır. İş ortamının yeterince yatırımcı dostu olmaması, adalet mekanizmasının ağır çalışması, kamu yönetimindeki bozukluk, eğitim sisteminin iflas etmiş olması gibi hususlar da toplam faktör verimliliğinde düşüklük olarak karşımıza çıkmaktadır.

Üretimi caydıran hatta cezalandıran bir vergi ve istihdam mevzuatımız var. Buna karşın üretken olmayan alanların daha cazip olmasına devlet olarak bir tür destek veriyoruz. Bu da ekonomide kaynakların yanlış tahsisine yol açıyor.

Devlet bütçesinde teknoloji geliştirmeyi, AR-GE’yi, yenilikçiliği yeterince desteklemiyoruz. Özel sektörü de bu konularda yeterince teşvik etmiyoruz. Bu nedenle, üretimin ve ihracatın teknoloji seviyesini yükseltemiyoruz, dış ticarette düşük ücret seviyesindeki ülkelerle rekabet etmek zorunda kalıyoruz.

Sanayileşmesini tamamlamadan sanayinin milli gelir içindeki payı azalan bir üretim yapımız var.

Tarım sektöründeki verimsizlik de nüfusun önemli bir kısmını ilgilendiren ayrı bir sorun alanımız.

Çok önemli yatırım ve ara malları ile enerjide dışa bağımlıyız. Düşük yurt içi tasarruflar nedeniyle, üstelik bir de finansman açısından dışa bağımlıyız.

Kamu gelir ve harcamalarının kalite sorunu, kamu maliyesinin sürdürülebilirliği ve makroekonomik hedefler açısından son derece önemlidir.

Bütün bunların sonucunda, dalgalı ve düşük büyümeye, yüksek cari açığa, yüksek enflasyona ve bozuk gelir dağılımına mahkum bir ekonomik yapımız var.

Ben bunları sadece bugün söylemiyorum. Dün de söylüyordum. Görevim esnasında yaptığım sunumların önemli bir kısmı Kalkınma Bakanlığı internet sayfasında kamuoyuna açıktır. Örneğin, yukarıda belirtilen tespitler, 28 Kasım 2012 tarihinde İktisadi Araştırmalar Vakfının tertiplediği bir konferanstaki sunumumdan alınmıştır.

Bu sorunları çözmek teknik kapasite ve her şeyden önemlisi siyasi kararlılık gerektirir. Reform aşkı gerektirir.

İşte bu duyguyla, bu inançla, bu heyecanla başta Samsun olmak üzere tüm ülkeme hizmet için siyaset yolunda yürümeye MHP Milletvekili olarak devam etmek istiyorum inşallah.

Gayret bizden, netice Allah’tan. Heyecanımız, aşkımız, ümidimiz hiç eksilmesin…

Bu duyguyla, bu coşkuyla sizleri bütün kalbimle tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyor, katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum