Enflasyon Madem %85, Harç ve Cezalar Neden %123 Zamlanıyor?

2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden değerleme oranının yüzde 122,93 olarak belirlendiğine işaret eden CHP’li Hancıoğlu “TÜİK, enflasyona yüzde 85 diyor. Arada büyük bir çelişki var. Ya TÜİK yalan söylüyor yada iktidar vatandaşını soyuyor” dedi.

Enflasyon Madem %85, Harç ve Cezalar Neden %123 Zamlanıyor?
25 Kasım 2022 - 13:30 - Güncelleme: 25 Kasım 2022 - 15:24
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, yeni yılda ceza, harç ve bazı vergilerde yapılacak artış oranları üzerinden iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Açıklanan enflasyon oranlarıyla, ceza, harç ve bazı vergiler için belirlenen yeniden değerleme oranı arasında yaklaşık yüzde 40’lık bir uçurum olduğuna dikkat çeken Hancıoğlu şunları kaydetti; “Dün (24 Kasım 2022) Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel TebliğiResmiGazete’de yayınlandı. Bu tebliğe göre, vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda kullanılan ‘yeniden değerleme oranı’yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 122,93 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı son verilere göre ise yıllık enflasyon yüzde 85,51. Arada büyük bir çelişki var. Ya TÜİK yalan söylüyor yada iktidar vatandaşını soyuyor.”
İktidarın, uzunca bir süredir kâğıt üzerinde enflasyonu düşük göstererek, memur, işçi ve dar gelirli yurttaşların hakkını gasp ettiğini belirten Hancıoğlu “bu iktidar aslında hem yalan söyleme işini hem de soygunu eş zamanlı yapıyor” dedi.
91,5 Milyar Liralık Servet Transferi Yapıldı
Hancıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Enflasyon, en acımasız vergidir. Özellikle de dar gelirlinin, emekçinin ve emeklinin cebini sinsice kemirir, parasını pul eder. İşte bu iktidar da bir yandan TÜİK’e düzmece enflasyon rakamları açıklatıp, milletimizin hakkını gasp ediyor,diğer yandan da milletten toplayacağı parayı da gerçek enflasyona oranlarına göre ayarlıyor.
İktidar, yarattığı enflasyon tufanıyla vatandaşın cebini boşaltırken eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en korkunç servet transferi operasyonunu yürütüyor.Kur Korumalı Mevduat denilen yeni faiz operasyonuyla,milletten acımasızca toplanan vergilerle, bankaların ödeyeceği faize devletin Hazinesi kefil edildi. Bu operasyonla, son 9 aylık süre zarfında bütçeden 91 milyar 565 milyon lira ödediler. ‘Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak’yalanıyla birilerine servet transferi yapıldı. Kim kazandı? Ağızlarından düşürmedikleri faiz lobileri ve batık yandaş şirketler. Kim kaybetti? Emekçi, emekli, dar gelirli bütün yurttaşlarımız kaybetti…”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum