En Düşük İşçi Maaşı 34,500 TL Oldu

Havza Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Toplu sözleşme ile belediye bünyesindeki kadrolu işçilere yüzde 75 ve şirket işçilerine ise yüzde 60 zam yapıldı.

En Düşük İşçi Maaşı 34,500 TL Oldu
09 Şubat 2024 - 12:41
Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada  "HİZMET-İŞ Sendikası olarak emek ve alın terinin mücadelesini veriyoruz. Üyelerimizin daha iyi şartlarda ücret alabilmesi için çalışıyoruz. “İmzamız işçinin kararıdır” minvali ile hareket ettiğimizden dolayı, hiç kimseyi ayırmadan, ayrı görmeden herkesi kardeş bilerek hareket ettiğimizden Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduk” dedi. Sözlerine devam eden Uzun, “Bir süredir süren toplu iş sözleşmemizi nihayet güzel bir şekilde sonlandırdık. Bu süreç içerisinde iyi niyetli bir yaklaşım sergileyen ve her zaman emek veren işçisinin yanında olduğunu gösteren Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir'e sendikamız ve işçi kardeşlerim adına teşekkür ederim." diye konuştu. Sözleşme hakkında bilgi veren Uzun “Toplu sözleşmesi ile belediye bünyesindeki kadrolu işçilere yüzde 75 zam yapılarak en düşük işçi maaşı 43,000 TL oldu. Şirket işçilerine ise yüzde 60 zam yapılarak en düşük işçi maaşı 34,500 TL olduğunu” belirtti.
Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir 
de “çalışanların hayat standartlarını iyileştirmek ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak için çalıştıklarını işçilerin sözleşmeden alacakları her türlü maddi ve manevi kazanımları sonuna kadar hak ettiklerini vurgulayarak, İşçi kardeşlerimiz yaz kış, gece gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyor. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var. Personelimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürü borç biliyorum. Toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum