Emeklilerimize 1500 TL Sosyal Denge Desteği Vereceğiz

Emekliler için yeni bir müjdeyi açıklayan Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar, “Tekkeköy Belediyesi olarak emeklilerimize, 1500 TL Sosyal Denge Desteği vereceğiz” dedi.

Emeklilerimize 1500 TL Sosyal Denge Desteği Vereceğiz
01 Mart 2024 - 19:30
Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, her gün yeni proje ve çalışmalarını paylaşarak müjdeler duyurmayı sürdürüyor.
Büyüklü mahallesinde bir asker eğlencesine katılan Başkan Togar Kışla, Kâhyalı ve Hamzalı mahallelerinde de halk toplantıları düzenledi. Halkın istek ve taleplerini dinleyerek, 10 yılda yapılan çalışmalar ve gelecek planlamaları hakkında bilgiler veren Başkan Togar, gittiği her mahallede yoğun ilgi ile karşılandı.
“Biz Tekkeköy’ün tamamını kucaklayan çok büyük bir aileyiz” diyen Togar, Tekkeköy Belediyesinin 10 yıldır her yıl 3245 aileye kıyafet yardımı, 2800 aileye gıda yardımı, 98 akülü ve tekerlekli sandalye, 1100 hastanın hastaneye taşınması, 1250 aileye sıcak yemek, 1600 aileye yakacak yardımı, 1350 öğrenciye kırtasiye yardımı, 376 öğrenciye burs ve 120 aileye konteyner, prefabrik ev ve tadilat yardımı verdiğini belirtti.
Sosyal yardım çalışmaları ile öne çıkan belediyenin yeni bir projesini daha açıklayan Başkan Togar, “Son yıllarda ülkemizin ekonomik gerçekleri karşısında son derece düşük bir gelirle yaşam giderlerini karşılamak zorunda kalan emeklilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu sebeple Tekkeköy Belediyesi olarak emeklilerimize, 1500 TL Sosyal Denge Desteği vereceğiz. Emeklilerimize hayırlı olsun” dedi.
Togar, 2019 seçimlerinde İYİ Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı olan rakibi, AK Parti adayı Mustafa Candal’ın Tekkeköy Belediyesi’nin çalışan sayısı ile ilgili sarf ettiği sözlere de yanıt vererek kaynağın nasıl bulunacağına dair ipuçları verdi; “Onlar daha bir seçim önce biz milletin bekası için Erdoğan derken, bizim karşı saflarımızda çalışıyor, biz onlarla mücadele ediyorduk. Şimdi bir takım işlerle bizim karşımıza çıkartılmış, Tekkeköy Belediyemizin çalışanlarını tehdit eden, seçim aracımıza zarar veren, pankartımızı kurşunlayan, dürüstçe çalışan esnaflarımızı hedef gösteren bir gerginliğe ilçemizde sebep olacak bir ortamı oluşturuyorlar. Yine duyuyoruz ki bir mahalleye gidiyor ‘Belediyenin çalışan sayısı 600’, bir mahalleye gidiyor ‘800’ oluyor. Başka bir mahallede ‘belediyenin 1000 çalışanı var bunları temizleyeceğiz’ diyorlarmış. Biz sadece gülüyoruz. Bunlar kanunu da bilmiyor ama yönetime talip oluyorlar. Öyleyse biz anlatalım. Kanunlar uyarınca personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu aşamaz. Aşarsa belediye başkanına yani bana zimmet çıkar hatta kayyum bile atanabilir. Yani öyle dedikleri gibi bir şey yok. Bu yalanları yarın emeklilerimize açıkladığımız müjdemiz için de diyecek ‘kamu zararı’ oluşacağını söyleyeceklerdir. Öyle bir şey yok, biz bugün sevdamız Tekkeköy için herşeyimizi vererek nasıl çalışmayı sürdürüyorsak, yarın da öyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum