Reklam
Reklam
Reklam

Emekli Memur-Sen'den Ekonomi Açıklaması

Emekli Memur-sen Samsun İl Temsilcisi Necmi Macit, 2021 yılının özellikle ikinci yarısında başlayan dünya ekonomisindeki Spekülatif dalgalanmalar bütün dünya ülkelerini vurmuş, bu kurgusal vurgundan bizim ülkemizde nasibini almıştır.

Reklam
Emekli Memur-Sen'den Ekonomi Açıklaması
12 Aralık 2021 - 19:25
Reklam
Kur dalgalanmaları, altın ve dövizdeki hızlı yükselişler, ülkemizin ekonomisini ve ticari hayatını olumsuz yönde etkilemiştir. Bu dar boğazdan çıkışın mücadelesinde, tüm kamu görevlilerimizin refah düzeyi düşmüş, özellikle memur emeklilerimizin alım gücü yarı yarıya inmiştir. Fırsatçıların zam furyalarıyla emektar emeklilerimiz, kamu çalışanlarımız ve halkımızın büyük çoğunluğu ezilmeye başlamıştır.
Hükümetin; “Hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceğiz, tüm kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarına, refah düzeylerini yükseltecek hatırı sayılır zamlar yapılacaktır.” Sözünü hükümet yetkililerine hatırlatıyoruz ve verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz.
Dört milyon memur ve iki milyondan fazla memur emeklisinin gözü kulağı bu zamlardadır, verilen sözün acilen yerine getirilmesini beklemektedir. Yetkili Konfederasyon Memur-Sen’imiz gece gündüz hükümet yetkilileriyle pazarlık masasındadırlar. Bir milyonu aşkın üye potansiyelimizin emek gücüyle, ekmek mücadelesi içinde olan tüm çalışanlarımızın haklarını iyileştirmek için mücadele vermektedir. 3600 göstergesini vaat olmaktan çıkarıp toplu sözleşmenin bir maddesi haline getirmiştir. Yapılacak ek protokolle toplu sözleşme maddelerinde güncellemeler yapılarak enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi talep etmiştir.
Özellikle memur emeklilerimiz, emekli olduktan sonra çalışırken aldıkları maaşları neredeyse yarı yarıya düşmektedir. Aile yardımı, çocuk yardımı kesilmektedir. Bu yardımların devam ettirilmesi, maaşlardaki aşırı kaybın geri getirilmesi, adaletsiz maaş düzeyinin mutlaka iyileştirilmesi gerekmektedir.
Hükümet yetkililerine bir kez daha buradan seslenerek diyoruz ki: Bu ekonomideki dalgalanmaların etkisini bir an önce bertaraf ederek, verdiğiniz sözün gereklerini yerine getirmelisiniz.  Geçim sıkıntıları yaşayan emektar emeklilerimizi, tüm kamu çalışanlarımızı bir an önce ezilmekten kurtarıp onurlarına yakışır bir refah seviyesine ulaştırmalısınız.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum