Eğitim-İş Samsun Şubesi Olarak Resen Görevlendirmeye "Dur" Dedik

Eğitim-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz’den özel eğitim öğretmenlerini ilgilendiren karara yönelik basın açıklamasıdır.

Eğitim-İş Samsun Şubesi Olarak Resen Görevlendirmeye "Dur" Dedik
13 Şubat 2024 - 19:04
Eğitim-İş Sendikası Samsun Şubesi olarak Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımızda görev yapan Özel eğitim öğretmenlerimizin, “Evde Eğitim Kapsamında” resen görevlendirildikleri bilgisini aldık.
Özel eğitim okullarında görev yapan sınıf öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Haftalık ders ve Ek ders saatlerine ilişkin çizelgede aylık karşılığı ders saatinin 18 saat, zorunlu ek ders görevinin ise 12 saat olduğu belirtilmektedir.
Özel Eğitim öğretmenleri 30 saat derse girerek üzerlerine düşen aylık karşılığı ders saatini ve zorunlu ek ders görevlerini yapmakta, ancak istemeleri halinde ise bu görevlerde isteğe bağlı olarak görev alabilecektir.
Özel eğitim öğretmenlerinin okul dışında bir aile hayatları da vardır. Okulda ki görevlerini yapan öğretmenlerimiz aynı zamanda kendi çocuklarına ve eşlerine de zaman ayırmakta ve bu sorumluluklarını da yerine getirmek durumundadırlar. Hal böyle iken 24 aydan küçük ( süt izni bulunan) çocukları bulunan üyelerimizin üzerlerine düşen görevleri yerine getirdikleri sabit iken,
resen görevlendirilmeleri hukuka aykırıdır.
Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde mevzuata aykırılık ve hukuksuz uygulamaların düzeltilmesi ile ilgili bakanlığa iletilmek üzere görevlendirmelerin iptal edilmesi için görüş sorulmasını ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde başvurumuzun sonucunun sendikamıza bildirilmesini talep ettik.
Yazımıza gelen cevap ile talebimiz doğrultusunda resen görevlendirmeler iptal edildi ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci bir resen mağduriyetine neden oldu. İlimizdeki norm fazlası öğretmenlerin özel durumlarını dikkate almadan, resen kurs almalarıyla ilgili işlem başlattı.
Eğitim-İş Sendikası Samsun Şubesi olarak her türlü resen yapılan işleme karşıyız. Yapılacak olan kurslara istekli olanların alınması yönünde yaptığımız girişimler sonucu öğretmenlerimiz nefes aldı.
Eğitim-İş Samsun Şubesi olarak öğretmenlerimizin yanındayız.
Eğitim-İş’li ol, güçlü ol!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum