Efsane Kaptan Emin Kar İçin Unutulmaz Gece

Spor Sektörü Derneği tarafından düzenlenen ‘Emin Kar’sız 1 Yıl’ başlıklı anma gecesinde Samsunspor efsanesi Emin Kar, vefatının 1’inci yılında anıldı.

Efsane Kaptan Emin Kar İçin Unutulmaz Gece
18 Ekim 2022 - 21:42 - Güncelleme: 19 Ekim 2022 - 17:38
Çok sayıda davetlinin yer aldığı gecede birçok önemli isim gönderdikleri videolarla Emin Kar ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Samsun’da, Spor Sektörü Derneği Başkanı İbrahim Canbulat ve yönetim kurulu tarafından Samsunspor’un efsane isimlerinden Emin Kar için bir anma gecesi organize edildi. Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen ‘Emin Kar’sız 1 Yıl’ başlıklı anma gecesinde duygu dolu anlar yaşandı.
Futbolcu, Yönetici, Başkan…
Kariyeri boyunca Samsunspor’dan başka takım forması giymeyen, 20 Ocak 1989’daki kazada felç kalarak hayatının geri kalan kısmını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan Emin Kar, idari menajer, genel kaptan, başkan yardımcısı ve Kulüp Başkanı olarak 40 yıl boyunca Kırmızı-Beyazlı camiaya hizmet etti. Emin Kar’ı vefa borcunu bir nebze olsun ödemek için düzenlenen programa yoğun bir katılım sağlandı.
Çok Sayıda Davetli Katıldı
Geceye Emin Kar’ın eşi Yıldız Kar ve oğlu Mustafa Kar ile birlikte, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci,  Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen, Samsunspor Futbol A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, Samsunspor Futbol A.Ş İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Eski Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık,  Samsunspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Hakkı Tomaç, Samsunspor Kulübü Derneği Başkanvekili Vennas Akyol, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Samsunspor’un eski teknik direktörlerinden Hüseyin Kalpar, ASKF Başkanı Şener Aydın, futbol ailesi, sporcular, taraftarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece Emin Kar’ın biyografisinin anlatıldığı videonun izlenmesiyle devam etti. Daha sonra Spor Sektörü Derneği Başkanvekili Murat Sandıkçı bir konuşma yaptı. “Spor Sektörü Derneği olarak değerlerimize sahip çıkmak adına gerçekleştirdiğimiz bu gecede bir Samsunspor efsanesini, Emin Kar’ı ölümünün 1.yıl dönümünde anmak için toplanmış bulunmaktayız” diyerek konuşmasına başlayan Murat Sandıkçı, şöyme devam etti; “Emin Kar, bir dava uğruna ‘hayatını adamak’ kavramının vücut bulmuş haliydi. Çok sevdiği Samsunspor’a, Kırmızı-Beyaz renklere ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeyi kendine görev bilmişti. Kırmızı-Beyazın sefasında da, cefasında da her şeyiyle kendini adayan gerçek bir efsaneydi Emin Kaptan. Bu gece vesilesiyle 40 yılını kulübümüze adayan Emin Kaptan’a vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek istedik.İnanıyorum ki Emin Kaptan, Samsunspor’a gönül veren herkese örnek bir rol model olmaya devam edecektir.”

Oğlundan Duygu Yüklü Konuşma
Daha sonra konuşan Emin Kar’ın oğlu Mustafa Kar ise şunları söyledi; “Buradan sizlere bakınca, bir kişi eksikmişiz hissiyatı yaşıyorum yeniden. Gerçi son 1 senedir aralıksız hissettiğim duygu bu. Eksiklik. Emin Kar hepiniz için farklı bir anlam ifade ediyordur. Kiminizin takım arkadaşı kiminizin başkanı, kaptanı, kardeşi olarak görenler de vardır elbet. Eminim ki ne sıfat taktıysanız ona hakkını vermiş, gereğini fazlasıyla yerine getirmiştir. Çünkü babalık mertebesini benim için öyle bir seviyeye çıkardı ki, ne yapsam yetişmemin mümkünatı yok. Tüm hayatı da böyle geçti. Etrafındaki herkes için, taşıdığı her unvan için ne gerekiyorsa fazlasını yaptı. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim kendisine, iyi ki vardı, iyi ki babamdı.”
Ömrünü Kulübüne Adadı
Anma gecesinde konuşan Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen de, "Böyle akşamlar söz almak ve hislerimizi ifade etmek çok zor. Hele de bu ömrünün büyük kısmını sevdiği, inandığı şehre, kulübe adamış bir kardeşimizin vefatının yıl dönümünde yapacaksanız bu daha zor. Gönül isterdi ki bugün sevgili Emin Kar kardeşimiz aramızda olsaydı, bu geceyi de hiç düzenlememiş olsaydık. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.
Ünlü İsimlerden Videolu Mesajlar
Gecede daha sonra önemli isimler söz alarak Emin Kar ile ilgili anılarını paylaştı. Moderatörlüğünü Selçuk Kaya’nın yaptığı gecede ağabeyi Temel Kar, arkadaşı Salih Karahan, eski Başkan Hakkı Tomaç, Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, Emin Kar ile ilgili anılarını paylaştı. Jovanovski’den Kasım Çıkla’ya…
Geceye katılamayarak video gönderen çocukluk arkadaşları Yavuz Şahin, Ali Yılmaz ve Rıfat Sözen ile eski takım arkadaşları GjoirgiJovanovski,  Orhan Kapucu, Ercüment Coşkundere, Kasım Çıkla, Namık Yüksel ve Uğur Terzi, başkanlığı döneminde futbol oynayan Mustafa Sevgi, Ahmet Burak Solakel ve Soner Şahin ile birlikte Beşiktaş eski futbolcusu Teknik Direktör Samet Aybaba, Milli takımlar Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT Spor spikeri Erdoğan Arıkan ve Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç, gönderdikleri videolarla Emin Kar ile ilgili anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Davut Aktaş’ın Unutulmaz Fotoğrafı
Gecede Emin Kar’ın, Samsunspor’u 1987-1988 sezonunda Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği maçta attığı gol de ekranlarda gösterildi. Gol sonrası yaşadığı sevinç fotoğrafını ölümsüzleştiren usta gazeteci Davut Aktaş, Emin Kar’ın eşi Yıldız Kar’a fotoğrafın büyük ölçüde bastırılmış halini hediye etti. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de oğlu Mustafa Kar’a gecenin davetiyesini takdim etti. Ayrıda salonda bulunan misafirlere dağıtılan anı defterine de kaptan Emin Kar ile ilgili duygu ve düşünceleri yazıldı.
Gece sonunda Spor Sektörü Derneği Başkanı İbrahim Canbulat, bu anlamlı programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum