‎Figen Yüksekdağ Yalnız Değildir‬

Samsun HDP Kadın Koordinasyonu Figen Yüksekdağ Yalnız Değildir demek için sokaktaydı

‎Figen Yüksekdağ Yalnız Değildir‬
30 Haziran 2015 - 20:38
Samsun HDP Kadın Koordinasyonu Figen Yüksekdağ Yalnız Değildir demek için sokaktaydı.
Süleymaniye Geçidinde bir araya gelen kadınlar, İl Eş başkanı Elif İçigen'in okuduğu basın açıklamasının ardından eylemini sonlandırdı.
Yaşasın Kadın Dayanışması!

Irkçı ve cinsiyetçi bir dille yayın yapan Star gazetesinin Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a ve tüm kadınlara yönelttiği şiddeti reddediyoruz!
AKP’nin bütün kirli politikalarına çanak tutan ve yayın organı olarak çalışan Star Gazetesi; dün attığı manşetle ırkçı, cinsiyetçi ve karanlık zihniyetten beslenen yayınlarına bir yenisini daha eklemiştir. Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’ın tecavüz çetesi barbar IŞİD’in Kobanê’deki katliamını kınayıp bu çeteleri ve işbirlikçilerini teşhir ederek lanetlemesi, bu zihniyetin bir parçası olan Star gazetesini rahatsız etmiş olacak ki, bu gazete, büyük nefret içeren cinsiyetçi bir dil ile Eş Genel Başkanımızı hedef göstermiştir. Sayın Figen Yüksekdağ Suruç’ta hepimizin, BİZ’lerin duygu ve düşüncelerini, acı ve isyanını dile getirdi. Aynen paylaşıyoruz.
İnsan hakları, demokrasi ve özgürlük gibi evrensel ve ulusal gazetecilik ilkelerinden nasibini almamış, gazeteciliğin yüz karası çamur medyasının bir parçası olan Star gazetesinin, daha önce HDP’li kadın vekiller şahsında tüm kadınlara yönelttiği saldırıların yaptırımsız kalması, kadın düşmanı nefret dilinin pervasızlaşmasına yol açmıştır. Rojava kadın devrimini, Türkiye de yükselen kadın özgürlük mücadelesini ve HDP’nin eşit temsil ve eşbaşkanlık sistemi ile seçimde büyük başarı kazanmasını hazmedemeyen siyasi iktidar ve havuz medyası şiddet ve nefret söylemlerinin yanında Eş Genel başkanımızı hedef göstererek tetikçilik de yapmaya cüret etmiştir. Hedefe oturttukları bütün bir kadın örgütlülüğü ve özgürleştirici varlığıyla eşbaşkanlık kurumsallaşmasıdır.
Star gazetesinin hiç çekinmeden kullandığı nefret dili toplumda huzursuzluk ve kutuplaşma yaratmakta, ezilen gruplara ve özelde kadınlara yönelik şiddetin daha da pervasızlaşmasına adeta “normalleşmesine” hizmet etmektedir. Star Gazetesi bunu yaparak, hedef alınan Figen Yüksekdağ nezdinde tüm kadınların sinip sessizleşmesini, itiraz ve muhalefetten, demokrasinin olmazsa olmazı olan sosyal ve siyasal yaşama katılımdan geri durmasını sağlamaya çalışıyor. Ancak, Star gazetesi bir şeyi unutmuş görünüyor: Bugüne kadar biz kadınlar, kadına yönelik şiddetin her türüne karşı nasıl kenetlenip örgütlendiysek ve kadın dayanışması ve kadın özgürlük mücadelemizden aldığımız güçle kadını ve kadın örgütlülüğünü hedef alan nefret dilini nasıl boşa düşürdüysek bugün de yine öyle yapacağız. Kadınlar, Star gazetesinin, nefret dilini sıradanlaştırma ve yayma hedefini gerçekleştirmesine, savaş seviciliğini ve cinsiyetçiliğini yükseltmesine yine kararlı bir biçimde izin vermeyecek. Biz HDP’li kadınlar olarak, Figen Yüksekdağ şahsında erkek egemen zihniyeti ve siyasete müdahale eden tüm kadınları hedef alan bu hakaret ve şiddet dilini kınıyoruz. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın veya başka bir kadın arkadaşımızın başına gelebilecek herhangi bir saldırıdan, en başta siyasi iktidarı ve havuz medyasını sorumlu tutacağımızı bir kez daha ve açıkça beyan ediyoruz.

Bir çağrımız da tüm kadınlara! Kadın örgütlülüğünü ve direnişini kırmaya, kadınları yıldırmaya çalışan bu karanlık zihniyete karşı, tüm kadınları HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a sahip çıkmaya ve kadın mücadelesini daha da yükselterek cevap vermeye davet ediyoruz.
Hepimiz Figen’iz, Alışın Her Yerdeyiz!

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum