DÜNYANIN HER YERİNDE HİZMET VERİYORUZ

Türk Kızılayı Canik Şubesi Başkanlığı tarafından Samsun’un Canik ilçesindeki Demirci İlk ve Ortaokulu bahçesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Mustafa Kaplan yanı sıra Okul Müdürü, Öğretmen, veli öğren

DÜNYANIN HER YERİNDE HİZMET VERİYORUZ
02 Kasım 2017 - 21:37
Türk Kızılayı Canik Şubesi Başkanlığı tarafından Samsun’un Canik ilçesindeki Demirci İlk ve Ortaokulu bahçesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Mustafa Kaplan yanı sıra Okul Müdürü, Öğretmen, veli öğrencilerin katılımıyla Türk Kızılay’ı haftası programı düzenlendi. Başkan Örs, ”Köklü kuruluşu olan, Türk Kızılay’ı olarak, Dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz” dedi.
Canik Şube Başkanlığı tarafından Türk Kızılay Gönüllüsü olan Yavuz Selim Mahallesi Mehteran takımı Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Gençlik Kolları ve Türk Kızılay Gönüllüleri Demirci Mahallesindeki İlk ve Ortaokulunda daha önce planlanan Türk Kızılay Haftası ile ilgili program gerçekleştirildi. Mehteran Ekibinin Okula kortej eşliğinde yürüyüşü ile öğrencilere süperiz yaptı. Ardından Türk Kızılay’ı Kan ekibi okul bahçesinde çadır kurarak kan alımına başladı Okulda, resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenlendi. Yapılan yarışmalar sonunda başarılı olan öğrencilere Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Başkanlığınca hazırlanan hediyeler takdim edildi. Program öğrencilerin gösteriler ile devam etti.
ÜLKEMİZİN EN KÖKLÜ VE GÜÇLÜ YARDIM KURULUŞUDUR
Türk Kızılay'ına gönüllü olarak görev yaptığını vurgulayan Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, "tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktayım. Türkiye’nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılay’ı ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 149 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Kızılay’ı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır. Kızılay'ın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalardaki temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç olan kişiler yapıyoruz" diye konuştu.
EĞİTİME KATKISI BÜYÜK OLAN BAŞKAN ÖRS VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
Samsun Maarif Hareketi kapsamında Canik ilçesinde yürütülen "Asla Yalnız Değilsiniz" projesi ile okullardaki dezavantajlı durumda bulunan öğrencilere maddi ve manevi yönden destek olduklarını ifade eden Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, "Kızılay Canik Şubesi’nin de ilçedeki eğitim-öğretim ortamına katkısı büyük 100'üncü Yıl İlkokuluna Özel Eğitim Sınıfı yaptıran ve "Asla Yalnız Değilsiniz" projesine de sürekli desteklerini sunan Kızılay Canik Şubesi Başkanı Hatice Örs ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Programının sonunda  Demirci Mahallesi Muhtarı Şerif Altun ve Demirci  Mahallesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Süleyman ÖZ tarafından hazırlanan ikramlara geçildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum