Dünyanın En Büyük Avizesi Samsun'da Yapıldı!

Dünyanın en büyük camilerinden biri olarak inşa edilen Tacikistan’ın başkenti Duşanbe şehrinde de 120 bin kişilik caminin aydınlatmasında kullanılan avizeler; Türkiye’nin avizede öncü markası olan Üstün Avize fabrikasının Samsun’daki tesislerinde üretildi.

Dünyanın En Büyük Avizesi Samsun'da Yapıldı!
06 Aralık 2019 - 14:04
Açılışı yakın bir zamanda Ülke başkanlarının katılımıyla yapılacak olan cami, Yüksekliği 75 metrelik 4 minaresi bulunan cami, yüksekliği 47 metrelik ana kubbe ve 20 küçük kubbeden oluşacak.
Toplam 12 hektarlık araziye sahip camide yaklaşık 4 bin araç kapasiteli otopark, müze, kütüphane, konferans salonu, yemekhane ve idari binalar da yer alıyor.
Üretimi 4 ay süren ve 1 tanesi 12 metre, her biri 6 metre çapında olan 68 adet avizeyi çok kısa bir zamanda üretip yerinde montajını gerçekleştirdiklerini belirten Üstün Avize yönetim kurulu başkanı İlyas Üstün Çiçek, “Tasarım, planlama, üretim ve montaj süreçlerini profesyonel yönetim tarzı ile deneyimli ekibimizle birlikte başarılı bir şekilde tamamladık.
ÖZEL AYDINLATMA SİSTEMİ
Katar devletinin bir sponsor olduğu camide aydınlatma değerleri olan Lux, Lümen, Kelvin hesaplarının tümü projede gerçekleştirilerek ihale teknik şartlarına uygun özel bir aydınlatma sistemi uyguladık. Avizelerin Toplam ağırlığı 40 tonu bulurken, toplam uzunluğu 1500 metreyi aştı. Avizelerin tümünde yine yeni nesil LED ampullerden 8 bin adet kullanıldı. Bu rakamlar Tek bir camide kullanılan avizeler için bir dünya rekorudur. Başarılı ihracatımızda Ülkemizi ve markamızı gururla temsil ettik dedi.
Samsun’un dünya çapındaki önemli bir markası olan Üstün Avize, geçen yıl da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte açılışını yaptıkları Moskova’daki büyük katedral camisinin aydınlatmasında başarılı bir şekilde gerçekleştirmişti. Aynı zamanda Grozni, Köln, Paris, New York, Bişkek, Amsterdam, Lefkoşe, Tripoli, Auckland, Melbourne, Abudhabi, Şali, gibi dünyanın birçok ülkesindeki büyük şehirlerinde bulunan büyük camilerinin aydınlatmasını da yapan Üstün Avize, 1974 yılından bu güne Türkiye’yi ve Samsun’u dünyanın her yerinde başarılı bir şekilde temsil ediyor.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum