Dünyanın En Büyüğü Koronavirüsle Mücadele İçin Havalanabilir

Dünyanın en büyük uçağı Antonov AN-225, 18 ayın ardından yeniden havalandı. Bir futbol sahasının iki katı genişliğinde kanat açıklığına sahip ve altı motoru bulanan dev uçağının yeni tip koronavirüsle (COVİD-19) mücadele için gereken malzemeleri taşımak için kullanılabileceği belirtildi.

Dünyanın En Büyüğü Koronavirüsle Mücadele İçin Havalanabilir
01 Nisan 2020 - 23:03
İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre Ukrayna yapımı Antonov AN-25 isimli uçak, 18 ayın ardından test sürüşü için tekrar havalandı. 84 metre uzunluğa ve 88 metre kanat açıklığına sahip uçakta 6 motor bulunuyor. "Rüya" anlamına gelen Mriya lakaplı uçak 1980'lerde Sovyetler tarafından uzay mekiği taşımak için inşa edildi.
250 Ton Taşıma Kapasitesi Var
Antonov Şirketi tarafından yayınlanan bir video, devasa uçağın hareket halinde olduğunu açıklanarak şu ifadeler kullanıldı:  "AN225, modernizasyondan sonra test uçuşları gerçekleştiriyor. Ukrayna yapımı elektrik santral kontrol sistemi uçağa kuruldu. "Popular Mechanics’e göre, uçak 250 ton ağırlık taşıyabiliyor ve ağır sanayi tarafından kullanabilir. Gökyüzü devinin test sürüşleri tamamlandıktan sonra geniş taşıma kabiliyeti ile koronavirüsten kötü etkilenen bölgelere tıbbi malzeme ve ekipman taşıyabileceği belirtiliyor.
Dev Uçak Çin'e Üç Kez Uçtu
Uçağın daha küçük versiyonu olan AN124-100 ise pandemi esnasında ihtiyaç duyulan malzemeleri taşımaya hali hazırda yardım ediyor. Uçak, bu yılın başında Çek Cumhuriyeti'ne hayati tıbbi malzeme taşıyan Çin'e üç kez uçtu. Antonov Şirketi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Antonov Havayolları’nın AN124-100 uçağı, Çin’den acil tıbbi ekipman aktarmak ve Çek Cumhuriyeti'ndeki koronavirüs kriziyle mücadele etmek için üç uçuştan ilkini başarıyla tamamladı” denildi.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum