Dünya İlkyardım Günü Basın Açıklaması

Her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü Dünya İlkyardım Günü kutlanıyor.

Dünya İlkyardım Günü Basın Açıklaması
09 Eylül 2022 - 18:04
Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu; Her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü kutladığımız Dünya İlkyardım Günü vesilesiyle bugün burada toplandık.
İlkyardım günü için bir Kızılay standı açarak vatandaşlarımızı ilkyardım hakkında bilinçlendiriyor ve temel ilkyardım bilgileri veriyoruz. Aynı zamanda vatandaşlara bilgilendirici küçük el kitapçıklarımızdan hediye ediyoruz.
Trafikte, evde, iş yerlerinde ve okullarda her gün şahit olduğumuz onlarca irili, ufaklı kaza meydana gelebiliyor. Ölümlü kazaların %25’i en güvenli yer saydığımız evlerimizde gerçekleşiyor. Düşme ve çarpmalar, kesikler, kırıklar, kanama, yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma, suda boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması ve ateşli silah yaralanmaları gibi kaza ve acil durumlarda ilk yardım bilmek ise hayat kurtarıyor.
Gün içerisinde önlenebilir nedenlere bağlı olarak gelişen ve kötü sonuçlanabilen kazalara müdahale edebilmek için ilkyardım eğitimleri büyük önem arz ediyor. Türk Kızılay olarak Türkiye çapında ilkyardım eğitimleri veriyoruz, bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezimize bekleriz.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum