Dünya Ekonomisini Küresel Çete Yönetiyor!...

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, KRT'de Elif Doğan Şentürk’ün sunduğu Ankara Saati programına konuk oldu.

Dünya Ekonomisini Küresel Çete Yönetiyor!...
04 Nisan 2021 - 21:04
Ağırlıklı olarak ekonomi gündeminin değerlendirildiği programda BTP lideri sadece Türkiye değil, dünyayı sömüren küresel bir çetenin varlığından bahsetti, bu çeteye nasıl dur denileceğini anlattı:
"Şu anki Avrupa merkez bankası başkanı Christine Lagarde... Onun bir önceki görevi IMF başkanlığıydı. Şu anda İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin bir önceki görevi Avrupa Merkez Bankası başkanlığıydı. Bugün Janet Yellen ABD'de hazinenin başına geçti, bir önceki görevi ABD FED bankası başkanıydı. İşte bunlar görev değiştiriyorlar, birlikte hareket ediyorlar. Şimdi bakıyorum küresel bir çete var. İşte buna bir başkaldırı yapmamız lazım. Bu topraklardan çıkmış Milli Ekonomi Modeli ile birlikte bunu yapmamız lazım."
Doların Etkisini Nasıl Azaltırız?
Dolar kurunun dünyadaki etkisini bertaraf etmenin formülünü anlatan Hüseyin Baş, "Milli Ekonomi Modeli der ki; biz ülkelerle ticaretimizi kendi milli paralarımızla yapalım. Rusya'ya bir ürün sattığımda bana Türk Lirası ödesin. Ben Rusya'dan bir satın aldığımda ben de ona Rublesini vereyim. Milli paralarla ticaret devreye girdiği zaman biz neyi görüyoruz? ABD dolarının dünya üzerindeki etkisinin azaldığını görüyoruz. Ve dolayısıyla bizim ülkemizde de bize baskı yapan döviz şu kadar oldu kavramından kurtuluyoruz" diye konuştu.
İktidarın Milli Ekonomi Kavramı İle Mem Arasındaki Fark…
Son yıllarda iktidarın ve yandaş kalemlerin sıkça kullandığı milli ekonomi kavramının BTP'nin parti programında olan Milli Ekonomi Modeli ile ilgisi olmadığını ifade eden Hüseyin Baş, "Bugün milli ekonomi kavramından bahsediliyor, milli para kavramından bahsediliyor. Bizim ortaya koyduğumuz modelle hiç alakası yok. Ben size bir örnek vereceğim. Türkiye'de bir baraj yapacağız. Su benim, beton benim, işçi benim, toprak benim, her şey benim… ben barajı yapmak için yurtdışından hazine kredisi bekliyorum, döviz bekliyorum. Niye? İşte Milli Ekonomi Modeli diyor ki kendi paranı bas, ver bu adama. Gayrisafi Milli Hasılan karşılığında para bas diyor" şeklinde konuştu.
Fotoğrafları Kıyaslayın, Adalet Nerede?
BTP lideri programda dikkat çekici bir kaç görsele de dikkat çekti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan AKP kongresinden bir kare ile, Geçen yıl 18 Ekim'de yapılan BTP kongresinden bir kareyi karşılaştıran BTP lider, aynı şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir cenaze töreni ile merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın cenaze merasiminden bir kareyi kıyasladı.
BTP lideri "bu kadar kalabalık etkinlik düzenleyenler, annemle babamı son kez görüştürmek için ambulansı hastanenin acil bölümüne soktuğumuz gerekçesi ile bize soruşturma açıyor, bu kadar saçma sapan adaletsiz bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum