Reklam
Reklam
Reklam

DOKAP Projelerinde Bütçe ve Protokoller Görüşülerek İmzalandı

Projelerden ilki Samsun İli Ana Arı Üretim Projesi olup bütçesi 2018 yılında 415 bin TL olarak hazırlanmış ve DOKAP’a sunulmuş ve DOKAP tarafından kabul edilen proje tutarı 459 bin TL olarak onaylandı.

Reklam
DOKAP Projelerinde Bütçe ve Protokoller Görüşülerek İmzalandı
22 Haziran 2020 - 19:34
Reklam
DOKAP kapsamında bir dizi proje görüşülerek bütçe ve protokolleri taraflarca imzalandığını açıklayan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “DOKAP kapsamında bir dizi projenin bütçe ve protokolleri bizim de hazır bulunduğumuz toplantıda görüşülerek imzalanmıştır. Projelerden ilki Samsun İli Ana Arı Üretim Projesi olup bütçesi 2018 yılında 415 bin TL olarak hazırlanmış ve DOKAP’a sunulmuş ve DOKAP tarafından kabul edilen proje tutarı 459 bin TL olarak onaylanmıştır” dedi.
Proje kapsamında öncelikle ana arı üretimi gerçekleştirecek olan tesis inşa edilecek ve kapasitesi de yıllık 5 bin ana arı üretecek şekilde kurulacağını ifade eden Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Tesiste üretilen ana arılar Arı Yetiştiricileri Birliği kanalıyla satışsa sunulacak. İşleyiş ve kalite kontrolü Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği kontrolünde olacak, işletme kontrol ve denetimi ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yapılacaktır. Bir diğer projemiz olan Bafra İlçemize Turşu Fabrikası Kurulumu Projesi de yine DOKAP ve İL Müdürlüğümüz ortaklığıyla 2020 itibarıyla hayata geçecek olup bunun da bütçesi 1 milyon 900 bin TL olarak onaylanmıştır“ dedi.
Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi’dir
Mutabakat sağlanan üçüncü projemiz DOKAP Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesinde dekara 75 adet olmak üzere toplam 20 dekar için bin 500 adet hünnap fidanı alınacağını aktaran Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Yine dekara 4 bin adet olmak üzere 20 dekar için 80 bin adet kekik fidesi alımı yapılaraktır. 2020 itibarıyla hayata geçecek Projede Damla Sulama Sistemi kurulacak ve Organik Tarım Sertifikasyonu da verilecek olup bunun da bütçesi 240 bin TL olarak imzalanmıştır. Son olarak mutabakat sağlanan Projemiz Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi’dir. 2020’yi kapsayacak Projede Samsun İli Çarşamba ve Terme İlçelerinde en az bin dekar fındık alanı Organik Gübre- Sertifikasyon- Damla Sulama Sistemleri ile desteklenecek olup öngörülen 280 bin TL’lik bütçe imzalanmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum