Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Kutlama Mesajı

Asırlar boyu bağımsızlık uğruna büyük mücadeleler vermiş ve muhteşem zaferler kazanmış Aziz Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Kutlama Mesajı
28 Ekim 2021 - 10:43
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlayan Millî Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasının ardından Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” sözleriyle ifade ettiği yönetim şeklinin kabulü ile milletimizin gücü ve demokrasiye olan inancı tüm dünyaya ilan edilmiştir.
Şanlı tarihimizdeki gurur tablolarından biri olan Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı’ndaki istiklal sevgisini, milli irade kavramına dönüştüren en kıymetli değerdir. Bu değer, Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekleştirdiği ekonomik alandan sosyal alana, siyasal hayattan eğitim alanına kadar birçok yeniliğe zemin hazırlamıştır.
Kurduğu devletlerin tamamında bağımsızlığa, adalete ve vicdan hürriyetine büyük önem veren Türk Milleti, eşi benzeri olmayan fedakârlık ve mücadele sonucu temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde de aynı çizgiyi muhafaza etmiştir.
Cumhuriyeti korumak, kollamak ve sonsuza dek yaşatmak bizlerin yegâne görevidir. Geleceğin teminatı olan gençlerimiz, milli iradenin anlam ve önemini kavrayarak cumhuriyetin ilelebet muhafazasının güvencesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlayarak Samsunlu hemşehrilerime sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum