DOÇ. DR FATİH ÖZKAN İDDİALI…

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç

DOÇ. DR FATİH ÖZKAN İDDİALI…
01 Mayıs 2018 - 14:40
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan adaylık için istifa etmişti. Özkan Temayül için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirterek iddialı olduğunu söyledi.
AK Parti Samsun Milletvekili aday adayları Doç. Dr. Fatih Özkan Biz görevden kaçmayız. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Biz Samsun’umuza hizmet etmek için yola çıktık. Samsunlu hemşerilerime güveniyorum. Bu güne kadar çeşitli kuruluşlarda görev yaptığını ver görevimden de başarılı bir şekilde çıktığını ifade etti.
Doç. Dr. Fatih ÖZKAN ÖZGEÇMİŞ
1968 yılında eski ve köklü bir Çarşamba ailesinden olan babanın ve yine eski ve köklü bir Tekkeköy ailesinden olan annenin evladı olarak Samsunda doğdum. İlköğretimimi Tekkeköy İlkokulunda orta ve lise öğretimimi Samsun İmam Hatip Lisesinde 1985 yılında bitirdim.1986 yılında kazandığım Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1992 yılında mezun olduktan sonra 1996 yılına kadar Nevşehir ve Samsunda değişik sağlık ocaklarında pratisyen hekim olarak görev yaptım. 1997 yılında yine Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladım. 2002 yılında Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı olduktan sonra 2002-2003 yılları arasında uzman hekim olarak Samsunda özel bir hastanede çalıştım.
Dönemin zor şartlarında Samsundan ayrılarak 2003 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD’nda Yard. Doç. Dr. unvanıyla kurucu öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak göreve başladım ve beş yıl süreyle anabilim dalı başkanlığını yürüttüm. 2006 yılında İstanbul Üniversite İstanbul Tıp Fakültesi Algoloji Bilim dalında görevlendirildim ve Ağrı konusunda eğitim aldım. 2007 yılından itibaren Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde Ağrı ünitesini kurdum. 2003 yılında üzülerek ayrıldığım Samsuna 2009 yılında dönerek Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalına Yard. Doç. Dr. olarak atandım. Anestezi uzmanlığımın yanı sıra 2011 yılında Algoloji Uzmanlık Belgesi almaya hak kazandım aynı zamanda Algoloji yan dal uzmanı oldum.
Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında ve Algoloji Bilim Dalında görev yapmaktayken 2012 yılında Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bilim Dalında Doçentlik unvanı aldım. 2017 yılında profesörlüğüm için gerekli süreyi ve kriterleri tamamladım ve profesörlük kadrosu için atanma bekliyorum. Çok sayıda yurt içi ve yurt dışı bilimsel yayın ve bildiriye, konuşmacı ve katılımcı olarak bilimsel kongre sempozyum ve faaliyete, kitap bölümü yazarlığı ve çevirisine, bilimsel ve meslek örgütü üyeliklerine sahibim. 2014 yılında seçimleri kazanarak 2014-2016 yılları arasında Samsun tabip odası başkanlığı ve büyük kongre delegeliği yine 2016 yılında girdiğim seçimi kazanarak 2016-2018 yılları arasında Türk tabipleri birliği büyük kongre delegeliği yaptım. 14 Mart 2015 tarihinde Tıp bayramı kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Samsun Tabip Odası Başkanı titriyle Cumhurbaşkanlığı külliyesine davet edilen az sayıda Tabip odası başkanından birisi oldum ve kendileriyle sağlık sistemi ve Türk tabipleri birliği ile ilgili konuşma fırsatı buldum.
25 Temmuz 2014 tarihinde Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli iken ücretsiz izinli ve sözleşmeli olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atandım.  Halen 4 yıl süreyle sözleşmeli olarak bu görevi sürdürmekte iken başhekimlik görevimden ve kadromun bulunduğu Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeliği görevlerimden 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için ayrıldım.
Kültür sanat ve sporla iç içe bir geçmişe sahip oldum. Sporun her türüyle ilgiliyimdir. Babamdan gelen ilgiyle ve Yaşar Doğu sevgisiyle bir güreş tutkunuyum. Tıp fakültesi öğrenciliği ve sağlık ocağı hekimliği dönemlerimde Samsun Demirspor, Tekkeköy Esnafspor, Çarşamba Yeşilırmakspor, Nevşehir Sağlıkspor kulüplerinde futbol oynadım ve şampiyonluk yaşadım. İyi bir Samsunlu ve Samsunsporlu olarak çocukluğumda abilerimin himayesinde ilk stadımız olan eski stattan başlayarak tüm tribünlerde yerimi aldım. Gençlik yıllarımda kültürel ve sanatsal faaliyetlerin içinde bulundum. OMÜ Sanat müziği korosunda bulundum TRT de dâhil olmak üzere konserlere katıldım ve usul dersleri aldım. Öğretim üyeliğim sürecinde Tıp Fakültesinin sportif koordinatörlüğünü ve OMÜ Tıp Fakültesi mizah dergisinin editör yardımcılığını yaptım.
Evliyim ve eşim de Ondokuzmayıs Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Biri kız ve biri erkek olmak üzere 2 çocuk babasıyım.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum