Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerine Operasyon!

İçişleri Bakanlığı HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarına yönelik terör soruşturması kapsamında polis ekipleri, söz konusu belediyelerin binalarını ablukaya aldı

Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerine Operasyon!
19 Ağustos 2019 - 10:26
İçişleri Bakanlığı HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarına yönelik terör soruşturması kapsamında polis ekipleri, söz konusu belediyelerin binalarını ablukaya aldı.
İçişleri Bakanlığının aldığı kararla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı. Belediye başkanlarının görevlerinden alınmaları ile ilgili olarak ise birçok gerekçe öne çıkıyor.
Diyarbakır Van ve Mardin'in HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Görevden alınanların yerine, o kentlerin valileri başkan vekili olarak atandı. Sabah saat 06.00 sıralarında Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlıklarına eş zamanlı Çevik Kuvvet polisleri, TOMA'lar eşliğinde gelerek geniş güvenlik önlemi aldı. Belediye binasına giren polislerin içerde yaptıkları aramaların sürdürüldüğü gelen bilgiler arasında.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum