Dinimizin İlk Emri "Oku"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Dinimizin İlk Emri "Oku"
23 Kasım 2021 - 21:54
Başkan Demir Mesajında; Öğretmenlik, sadece eğitim ve öğretim sürecinde bilgileri aktaran değil, bir ülkenin bakış açısını şekillendiren, sorgulatan, sorumluluk sahibi hususunda insanı yetiştiren yegâne meslektir. Dinimizin ilk emri  “Oku”, insanlığın içinde bulunduğu cehaletin sona ermesi için olmuştur.
Ülkemizin dört bir yanında görev yapan öğretmenlerimiz sevgi, şefkat, özveri ve fedakârlıklarıyla her türlü takdiri hak etmektedirler. Çünkü Türkiye’nin gelecekteki yöneticisini, sanatkârlarını, doktorlarını ve öğretmenlerini yetiştirecek kişi yine öğretmenlerimizdir.
Güçlü ve vizyoner Türkiye hedefine ancak milli eğitim politikasının yanında nitelikli, kendisine güvenen ve milletini seven nesiller ile ulaşabiliriz. Milli ve manevi değerler ile yetiştirilen her genç, şanlı bayrağımızı muasır medeniyet seviyesine taşıyacaktır.
Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin ve eğitimcinin her zaman yanındayız. İnanıyorum ki Samsunumuzu ve ülkemizi, öğretmenlerimizin rehberliği ve eğitimin ışığı ile daha üst seviyelere çıkaracağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, “Başöğretmenlik” unvanının verildiği Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum