Deveci, Sahte Tutanak Düzenletmiş

Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Osman Temiz, Basın Yayın Müdürlüğünde görev yaparken işten çıkarılan Samet Gürcü hakkında işe gelmediğine dair sahte tutanaklar hazırlandığını söyled

Deveci, Sahte Tutanak Düzenletmiş
31 Ekim 2019 - 22:33
Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Osman Temiz, Basın Yayın Müdürlüğünde görev yaparken işten çıkarılan Samet Gürcü hakkında işe gelmediğine dair sahte tutanaklar hazırlandığını söyledi.
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin kamuoyunu yanılttığını ifade eden Osman Temiz, geçtiğimiz aylarda işten çıkartılan Atakum Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü personeli Samet Gürcü’ye tazminat ödememek için 6 adet sahte tutanak düzenlendiğini ve kendisine imzalattırılmak istendiğini açıkladı.
SAMET GÜRCÜ İÇİN 6 ADET USULSÜZ TUTANAK
Düzenlediği basın toplantısında, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin  göreve geldiği günden bugüne birçok hukuksuzluğa imza attığını ve yalan beyanlarla kamuoyunu yanılttığını öne süren Atakum Belediyesi İmar İnşaat LTD. ŞTİ. Genel Müdürü Osman Temiz, gazetecilerle paylaştığı belgelerle birçok konuya açıklık getirdi. Geçtiğimiz aylarda sebepsiz bir şekilde iş akdi feshedilen Samet Gürcü’ye tazminat ödememek için masasına 6 adet sahte tutanak konulduğunu ifade eden Osman Temiz, “Belediyede basın biriminde görev yapan Samet Gürcü’yü işten çıkardıktan sonra, tazminat ödememek için geçmiş tarihli usulsüz tutanak düzenleyip, şirket müdürü olarak imza atmamı istediler. Bende bunu kayıt altına alarak belgeledikten sonra imzaladım” dedi.
DİLEKÇEM İŞLEME ALINMADI
23 Mayıs’ta hiçbir haklı gerekçe göstermeksizin işten çıkarıldığını ifade eden Atakum Belediyesi Basın Birimi eski çalışanı Samet Gürcü, “Eşim yeni doğum yapmıştı. Alamadığım maaşımı alabilmek için şirkete bir dilekçe yazdım. Dilekçemi işleme almadılar. Bende Turuncu Masa aracılığıyla Atakum Belediye Başkanlığına bir dilekçe yazarak kayıtlara geçmesini sağladım. Ödenmeyen maaşımı istediğim için beni işten çıkardılar. Ardından geçmiş tarihli olarak adıma sahte tutanaklar tutulduğunu ve birim müdürüm ve Özel Kalem Müdürlüğü personelinin imzasıyla Osman Temiz’e gönderildiğini öğrendim. Bu tutanaklardan haberim olunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını arayarak konuyla ilgili bilgi verdim. Sanırım tutanaklar işleme alınmadı” dedi.
İŞTEN ÇIKARILDIĞIMI BAKANLIKTAN ÖĞRENDİM
İşten çıkarıldığıyla ilgili belediyeden herhangi bir tebligat yapılmadığını da aktaran Gürcü, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan Taşerona Kadro yasasından faydalanarak Belediye İktisadi Teşekkülü olan İmar İnşaat Şirketinde kadrolu olduğum için bakanlığı arayarak konuyla ilgili bilgi verdim. İşten çıkarıldığımı da bu aramada öğrendim. Ardından Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’yi aradım, telefonuma bakmadı. Erkan Sağlık’ı aradım ve tazminatımı ne zaman alabileceğimi sordum. O da kurum avukatı olduğunu söylediği Erman Tekcan’la görüşmemi söyledi. Avukat Tekcan da herhangi bir tazminat ödemesi yapmayacaklarını, hukuki yollara başvurmamı söyledi” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum