DEVA Bisiklette!

Tüm DEVA Teşkilatlari Benzine Gelen Zamlarin Bisikletli Yeşil Protestosu İçin Haftasonu Bisiklet Sürüşü Yapiyor.

DEVA Bisiklette!
05 Kasım 2021 - 19:38
Son zamanlarda benzine gelen zamların; doğanın korunmasının da altını çizerek protesto edilmesi için Samsun Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Kadın Politikaları Başkanlığı, Gençlik Politikaları Başkanlığı ortak bir proje başlattı. İlgili birimlerin başkanları ve diğer tüm teşkilat mensupları 6 Kasım 2021 tarihinde, saat 12.00’de Atakum Çobanlı İskelesi’nde, “İktidarın Zammı Varsa, Yurttaşın Yeşil Pedalı Var” adı altında bisiklet sürüş etkinliği başlatacak.
Proje; Artan benzin zamlarına dikkat çekerek ulaşım için kullanılan araçların yakıt giderinin, bir hanenin aylık bütçesindeki payının ciddi bir şekilde arttığına ve vatandaşın refah seviyesi düşürdüğüne dikkat çekmek, artan karbon ve sera gazları salınımının verdiği zarar ve bu gazların neden olduğu iklim değişikliğinin en az zamlar kadar önemli olduğunu tekrar vurgulamak açısından büyük önem taşıyor.
Partililer; yeşil, çevreci, karbon salınımı olmayan, yakıtsız çalışmasıyla yurttaşların aylık ortalama bütçesine de katkı sağlayacak bisiklet kullanımının şehir içlerinde artmasını sağlamak, mahalleden mahalleye, işten eve, evden şehir merkezine bisiklet yolların sayısının ve mesafesinin artırılmasına da vesile olabilmek adına oldukça önemli olduğununun altını çiziyor.
Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, gerçekleştirdikleri bu projenin zamları protesto etmenin yanı sıra, vatandaşların ulaşım için bisiklet tercih etmesinin hem bütçelerine hem sağlıklarına hem de daha iyi bir çevreye katkı sağlayacak olması açısından oldukça önemli olduğunu ve böyle bir bilince farkındalık yaratacak olmalarınından dolayı oldukça mutlu olduklarını iletti.
Başkan ayrıca, “Projenin tüm Türkiye ile eşzamanlı olarak gerçekleşecek olması partimizin çevre hassasiyetine vurgu yapıyor. Aynı zamanda da partimizin kentli, çağdaş, yenilikçi ve genç kimliğini öne çıkaran türde proje. Bizler için siyaset yapmanın ötesinde bir sosyal sorumluluk hareketi.. Bu sebeple bu sorumluluğa dahil olan bizimle birlikte pedal çevirecek olan herkese tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum