Destek Paketi Kimin İçin?

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Coronavirus dünyada hâlâ bir numaralı gündem olma vasfını koruyor maalesef. Vaka sayısı 685 bin, vefat 31 bin, kurtulan ise 147 bin kişi.

Destek Paketi Kimin İçin?
29 Mart 2020 - 19:28
Salgın sonrasında birçok tedbirler alınırken, tedbire ilaveten ateizmin ve deizmin pençesine düşen insanlar bile Allah (c.c.)'a dua etmeye başladılar, aşısı olmayan bu salgından korunmak ve kurtulmak için.
1980'li yıllarda başlayan neoliberal ekonomi modeli sonrasında, ülkemizde korkunç bir özelleştirme, zarar ettiği veya gerek kalmadığı düşüncesiyle birçok kurum devlet idaresinden ayrıldı. Bunlardan biri de Refik Saydam Hıfz-ı Sıhha Enstitüsü. 27 Mayıs 1928'de kurulmuştu. BÇG, Kuduz, Çiçek, Frengi, Boğmaca, Tifüs gibi hastalıkların aşısı ile serum üretimi yapardı. 02.11.2011 tarihinde kapatıldı. Neden?
Şimdi gözümüzü dört açmış, kulağımızı dikmiş vaziyette ABD, Rusya, İsrail, Almanya, Fransa, Çin, Kore gibi ülkelerden "Coronavirus Aşısı bulundu" haberini bekliyoruz. Neden?
Bilime saygımız var elbette. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, dezenfektan dediniz abdesti sabunla almaya başladık, ellerimiz hiç olmadığı kadar sabun ve su gördü, solunum yolu korunmalı dediniz maskelerle dolaşmaya başladık, tokalaşmayın dediniz uzaktan musafaha yapmaya başladık, camilerimizi/mescitlerimizi bizleri koruma adına kapattınız ibadetlerimizi evlerimizde eda etmeye başladık, evde kal dediniz evimizde kaldık... Millet olarak her dediğinizi yaptık.
Peki, iktidar olarak siz ne yaptınız?
▪︎100 milyar liralık açıkladığınız destek paketi kime ne fayda sağlıyor?
▪︎Memura, işçiye, esnafa, köylüye, emekliye ne verdiniz destek adına?
▪︎Bu süreçte işini kaybetme riski olan çalışanların hakkını koruma adına ne karar aldınız?
▪︎Hiçbir işi olmayıp günlük bulduğu işle geçimini yapan, tır, kamyon, otobüs şoförlüğü yaparak geçim yapan vatandaşlarımız için ne gibi bir destekleme kararı aldınız?
▪︎TÜİK verilerine göre 4 milyon 600 bin olan işsizlerimiz için ne gibi bir destekleme kararı aldınız?
▪︎Tam gün çalışma hayatını Saat 11.00-16.00 arasına almayı hiç düşündünüz mü?
▪︎Her bir vatandaşına nakit yardımı yapmak için ABD 2,2 trilyon dolar, Almanya 850 milyar euro miktarlı ekonomik paket hazırlarken, Amerika ve Avrupa Merkez Bankaları para basmayı bile düşünürken, siz ne yaptınız?
▪︎Geçiş/uçuş garantili yaptırdığınız ve şu günlerde neredeyse tamamına yakını hazine garantisinde olacak köprü/tünel/otoyol/havaalanı firmalarına, sözleşme içeriğine göre ödeme yapmaya devam edecek misiniz?
▪︎2020 yılının ilk iki ayında; 20 milyar 453 milyon lira FAİZ ödediniz, 81 milyar 375 milyon lira BORÇ aldınız. Devam mı edeceksiniz?
▪︎Salgına bağlı uygulanan tedbirler sonrasında ekonomik kriz ve buna bağlı olarak büyük bir işsizler ordusu oluşacak maalesef. Şimdiden ne gibi tedbirler alıyorsunuz?
▪︎Bu yaşananlardan ders çıkarıp ithalata dayalı ekonomik modelle, borca dayalı para sistemini terkedip, imalata/üretime dayalı ekonomik sisteme geçmeyi düşünüyor musunuz?
Dünya 2008 yılından daha büyük bir ekonomik kriz yaşarken ve dünya ekonomisi resesyona girerken, alınacak ekonomik tedbirlerin daha realist ve her bir vatandaşa yönelik olması gerektiği düşüncesiyle Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu, "her vatandaşımıza bin lira yardım yapılsın" dedi.
Bu sayede de evinde kalıpta hiçbir geliri olmayan ailelere destek çıkılmış olacağı gibi piyasaların da tekrardan hareketlenmesi sağlanacaktır.
Kur'ân’daki kıssalarda, insanın musibetler karşısında ne kadar aciz olduğu anlatılır, güçlü olduğu değil.
28 Mart Cumartesi günkü Resmi Gazete'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın görevinden alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararını okurken, nedense "bir Bakanın bile bir bürokrat kadar değerinin olmadığı algısına kapılmadım değil"
Son söz olarak da; başta Samsun Valimize,  mülkî amirlerimize, sağlıkçılarımıza insanlığın kurtuluşu için verdikleri mücadelelerden dolayı teşekkür ederim. 17 ilçede örgütlü teşkilâtlarımızla birlikte, Saadet Partisi Samsun İl Teşkilâtı olarak, her daim hizmete hazır olduğumuzu beyan eden dilekçelerimizi kendilerine verdik ve bundan da kıvanç duyuyoruz... 



 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum