Dergicilik Tarihindeki "Tek" Ünvanını Koruyor

Türkiye’nin ilk ve tek video- ses içerikli interaktif derginin 3’ncü sayısı yayınlandı.

Dergicilik Tarihindeki "Tek" Ünvanını Koruyor
16 Aralık 2021 - 13:55
Dijital yayıncılıkta ülkemizin ses ve video içerikli ilk dergisi olan Samsun E-Dergi’nin üçüncü sayısı yayınlandı. Halen ülkemizde kendi alanında ilk ve tek olan interaktif derginin bu sayısının kapağında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dergicilik tarihinde önemli bir teknolojik ilke imza attık. Üye olmadan ücretsiz olarak herkes www.samsunedergi.com adresi üzerinden dergimizi okuyabilir” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi yeni medya yayıncılığında adından sık sık söz ettiren ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan dijital, interaktif, video ve ses içerikli dergisi “Samsun E-Dergi” 3. sayısı çıktı. 172 sayfa olan derginin kapağında ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer aldı. Dolu dolu içeriğiyle, birbirinden renkli ve özel konuklarıyla yayına giren Samsun E-Dergi, ilk iki sayısında 2 milyon 504 bin eriş sağladı. 270 bin tıklanma alan dergi, sıfır atık olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.
Çevre, doğa ve sürdürülebilir yaşam bilinci ile Türkiye’ye örnek içerikler üreterek aynı zamanda müzikten spora, kültür, sanattan gastronomiye, politikadan eğitime pek çok önemli konuyla sayfalarında değerli isimleri ağırlayan Samsun E-Dergi, cep telefonu, tablet ve bilgisayarlardan kolaylıkla erişim imkânı sağlıyor.
Ünlü İsimlerle Özel Röportajlar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ ın yanı sıra Türk sinemasının 4 yapraklı yoncasından biri olan Hülya Koçyiğit röportajı, Şair Dursun Ali Erzincanlı, “Kardeşlerim” dizisinin sevilen oyuncusu Samsunlu Yiğit Koçak, Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç ve masterchef Barbaros Yoloğlu gibi isimlerin de özel röportajları ile yer aldığı e-dergi, içerisindeki video ve ses efektleriyle de okuyucularına bambaşka bir heyecan katıyor.
Yenilikçi yaklaşımlar ve son teknoloji yöntemler ile yazılım altyapısının ve tüm içeriklerin Samsun Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi tarafından hazırlanan Samsun E-Dergi, önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, dijital yenilikleri ve yayıncılık yöntemlerini yakından takip ettiklerini ifade etti. Başkan Demir, “Geçen Mart ayında ilk sayısını çıkardığımız Samsun E-Dergi; fikir, emek ve icraat noktasında tümüyle belediyemiz içerisinde üretilen içeriklerle gençlerimize, yetişkinlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve erkeklerimize hitap ediyor. www.samsunedergi.com web sayfamızdan herhangi bir üyelik ve ücret olmadan dergimizi okuyabilirsiniz. Dijital anlamda yeni bir kimlik ile özgün içerikler oluşturmak bir emek istiyor. Bu anlamda belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ekibimizle, üreterek birçok yeniliğe imza atıyoruz. Bu vesile ile 3. sayımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Önceki Sayıda Sanal Gerçeklikte Kullanılmıştı
Bu arada Samsun E-Dergi’nin ikinci sayısında yine dergicilik tarihinde bir ilk olan ses ve görüntünün dışında sanal gerçeklik ile 360 derece video kullanılmıştı.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum