Reklam
Reklam
Reklam

Deprem Söylemleri Turizmi Olumsuz Etkiliyor!..

Yaşanan Kahramanmaraş depremi ne yazık ki tedbir eksikliğimizden dolayı çok fazla can kaybına yaralanmaya ve milyonlarca insanımızın evsiz kalmasına neden oldu.

Reklam
Deprem Söylemleri Turizmi Olumsuz Etkiliyor!..
06 Nisan 2023 - 18:15
Reklam
Depremde yıkılan ya da ağır hasarlı Bakanlık ve basit belgeli otel sayısı ise 85’i buldu.
Yaşadığımız bu acı olaydan sonraİstanbullunda büyük bir depremle karşı karşıya kalacağı konusunun televizyonlardan haklı olarak sıklıkla hatırlatılıyor olması yurt dışında büyük tedirginliğe neden oluyor. Bunu da baştaİstanbul olmak üzere rezervasyonların zayıflamasından anlayabiliyoruz. Ayrıca Bu
konunun rakiplerimiz tarafından uzun süre kullanılacağından eminim.
Sayın Mehmet Nuri Ersoy un yönlendirmesi ile TGA’nın Pandemi başında hızlı hareket edip “GüvenliTurizm Belgesi” hamlesi çok yerinde bir karardı. Kaos döneminde seyahat düşünen turistlerin Türkiye önceliğini arttırarak o dönem için sektöre büyük avantaj sağlamıştı. Şimdi isegörevini tamamlayan bu belgenin kaldırılma zamanı geldi.
Turist kendini güvenme hissetmek istiyor
Pandemi döneminde alınan hızlı aksiyonun acilen depremle de ilgili alınması gerekiyor. Özellikle İstanbul depreminin Avrupa’da dilleniyor olması ve Türkiye’nin bir deprem bölgesi olarak yurt dışında algılanmaya başlamasıgelecek turistleri tedirgin etmekte.
Güvenli turizm belgesi çalışmasında olduğu gibi, deprem tedirginliği olan yerli yada yabancı turist ve çalışan personelimiz içinde kendilerini güvende olduğunu hissettirecek bir eyleme geçmeli hızlı bir şekilde pozisyon almalıyız.
Otellere Deprem Testi Şart
Bunun için bütün otellerden deprem testlerinin istenmesi şart. Bu konu işletme sahiplerinin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli bir ulusal mesele. Yaşanacak olumsuz bir olay hem can kayıplarına neden olacak hem de bel bağladığımız turizm sektörüne büyük bir darbe olacak.

Bu çalışma sadece otellerle ilgili değil AVM, hastane gibi yoğun kamu kullanımına açık yerler içinde bir an önce uygulanmalı.
Bakanlığın ve TGA’nın en kısa zamanda bütün otellerden deprem testlerinin yapılıp depreme dayanıklılık belgesinin zorunlu haline getirilmesini bekliyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum