DEĞİRMENBAŞI ORTAOKULU ROMANYA'DA…

Matematik Değirmenbaşı Ortaokulu İle Yükseliyor! Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen Erasmus Plus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamındaki 2015-1-TR01-KA219-022145

DEĞİRMENBAŞI ORTAOKULU ROMANYA'DA…
24 Ekim 2016 - 22:36
1 7-bos-kalip-haberMatematik Değirmenbaşı Ortaokulu İle Yükseliyor!
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen Erasmus Plus Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamındaki 2015-1-TR01-KA219-022145_1 numaralı ‘The Maths Rising All Europe’ projesinin toplantısı ve eğitim aktiviteleri için Romanya’nın Ramnicu Valcea eyaletine giden Değirmenbaşı Ortaokulu’ndan 4 öğretmen ve 11 öğrenci çalışmalarını tamamlayarak Çarşamba’ya döndü. Türkiye’nin koordinatörlüğünde, Romanya ve Finlandiya ile ortak yürütülen proje çalışmaları için 10-14 Ekim tarihleri arasında Romanya’nın Colegiul National Mircea cel Batran okulunda yapılan aktivitelere Romanya’dan 6 öğretmen 24 öğrenci, Finlandiya’nın Riihenmäen Koulu okulundan 3 öğretmen ve 15 öğrenci katıldı.
Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (Pisa) 2012 Matematik sonuçlarına göre Matematik okuryazarlığındaki sıkıntıların giderilmesi, farklı ülkelerdeki Matematik eğitimi ve programlarının karşılaştırılması, üniversitelerde Matematik eğitimi uygulamaları, Matematik dersinin işlenişi, Matematiksel eğitim materyallerinin kullanılışı ve mini PISA testi gibi birçok aktivitenin yapıldığı proje ile öğrencilerin Matematik başarılarının artırılması, öğrenci ve öğretmenlerin kendilerini uluslararası tecrübelerle geliştirmesi hedefleniyor.
5 2Değirmenbaşı Ortaokulu Müdürü Ahmet Çiçekdenk bu tip projelerin öğretmenler, öğrenciler ve okul adına çok yararlı olduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti; Farklı ülkelerdeki eğitim uygulamalarını bilmek, öğretmen ve öğrencilerin yeni dünyalarla tanışması bize çok şey katıyor, eksik olduğumuz ya da ilerde olabileceğimiz durumları daha net görebiliyoruz dedi.
Okulun Matematik öğretmeni ve aynı zamanda proje koordinatörü Özkan Çakır; Bu proje ile Matematik eğitimlerinin ve uygulamalarının çok iyi bir şekilde analiz edildiğini belirterek, hem öğretmenler hem de öğrenciler için bu çalışmanın büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Okulun 7. sınıf öğrencisi Beyza Torun ise bu projenin kendileri için çok yararlı olduğunu, hem Matematiğe farklı bakış açısı getirdiği hem de İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulduklarını belirterek öğretmenlerine teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.

[gallery ids="60332,60330,60329"]
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum