DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE ARTVİN HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Artvin heyeti ile görüştü

DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE ARTVİN HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ
25 Şubat 2016 - 18:56
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Artvin heyeti ile görüştü.
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Artvin'in Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili Artvin heyetiyle yapılan görüşmeye katıldı.
Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 2 saat sürdü. Görüşmeye ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılıç, Artvin Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, Memur-Sen Artvin İl Başkanı İbrahim İnce, Girişimci Kadın Derneği Başkanı Dilek Alkan, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcıları Nursal Bülbül ve Bedrettin Kalın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Bölümünden Oğuz Kurdoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi'nden Sinan Güner, Livane Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Özçelik ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Rıdvan Peker katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe’deki maden işletmesiyle ilgili ''Cerattepe’deki maden işletmesi, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygılı olacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin’de bu anlamda yapılan bazı istismarlarında önüne geçilecek. Biz bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde davranırken, bu konunun istismar edilmesine asla izin verilmeyiz. Hem çevremizi koruyacağız hem de yeraltı zenginliğimizi ekonomimize kazandıracağız. Herkesin de bu hukuki surece saygı göstermesini bekliyoruz. Nasıl bu hukuki sürece saygı bağlamında bugün bu görüşmeler yaptıysak bütün Artvinli kardeşlerimize buradan sesleniyorum, bunu istismar eden çevrelere de hiçbir şekilde prim vermeyiniz'' dedi.
Başbakan Davutoğlu, maden işletmesinin kesinlikle kapalı galeri olacağını ve oradan çıkan madenin de teleferikle taşınacağını söyledi.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum