DAVLUMBAZ DEVİ SILVERLINE FIRIN ÜRETİMİNE BAŞLADI

Silverline Ankastre kuruluşunun 25’nci yılında yaptığı 35 milyon TL’lik üretim yatırımıyla global konumunu güçlendirmeyi hedefliyor

DAVLUMBAZ DEVİ SILVERLINE FIRIN ÜRETİMİNE BAŞLADI
02 Mayıs 2019 - 17:26
Silverline Ankastre kuruluşunun 25’nci yılında yaptığı 35 milyon TL’lik üretim yatırımıyla global konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Davlumbaz üreticisi olarak Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ilk 10 üreticisi arasına adını yazdıran Silverline, Merzifon’da yer alan fabrikasına yaptığı ek yatırımla fırın üretimine başladı. Üretim, tasarım ve teknolojide yarattığı farklarla dünya markası olmayı başaran Silverline, aynı iddiasını fırında da sürdürmeyi hedefliyor. Fırın üretim hattı, markanın 100 ülke ve 100 milyon Dolar ihracat cirosu hedefi için çok önemli bir kaldıraç olacak.
Üretim gücü, ihracat yapılanması ve 1.000 kişiyi aşan istihdamıyla Türkiye ve bölge ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan Silverline, 25’nci yılında marka konumunu güçlendirecek yatırımla yeni bir atağa geçiyor. Amasya Merzifon’da 103 bin metrekare alana kurulu fabrikasına yaptığı 35 milyon TL’lik yatırımla kurduğu yeni hattın kapasitesi yıllık 500 bin adet. Aspiratör ve davlumbaz üreticisi olarak çıktığı yolda üretim hattına önce ocağı ekleyen Silverline, son olarak fırını dahil ederek üretim yeteneğindeki iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin “kendi markamızla faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda, kendi üretim ve tasarım becerimizi aktardığımız fırınlarımızla daha rekabetçi konuma geleceğiz. Bu yatırım ihracat atağımız için de çok önemli bir kaldıraç olacak.  Davlumbaz ve ocak üretiminde dünya çapında yakaladığımız başarıyı fırın üretimiyle devam ettirmeyi hedefliyoruz. Silverline olarak kalitemizin yanına teknoloji ve tasarımımızı da koyarak global pazarın güçlü bir oyuncusu olduk. Bu know how’ımızı fırın üretiminde de kullanarak daha kaliteli, daha teknolojik ve tasarım olarak fark yaratan modeller üreterek yeni pazarlarda büyüyeceğiz. Havalandırma grubu uzmanlığından, pişirici grubu uzmanlığına geçiyoruz. Yıllık 80 bin adet olan fırın satışını üretime geçtikten sonra 2020’de 100 bin âdete, 2023’te ise 300 bin âdete çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz markalı fırın satışı gerçekleştirdiğimiz ülkelerde ilk 3’e girmek. İngiltere, Afrika, Amerika gibi yeni pazarlara da fırın ile girmek istiyoruz. 25 yıllık serüvenimize nice başarılar sığdırdık, 455 milyon TL’lik ciroya ulaşan, Türkiye ekonomisine büyük değerler yaratan bir şirkete dönüştük. Hedefimiz 30’uncu yılımızda 1 milyar TL ciroya ulaşmak. Bu uzak bir hedef değil. Bu hedefe odaklandık ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
2019 sonunda 600 milyon TL ciro hedefi…
Silverline Ankastre 2018 yılsonu verilerine göre, ihracatta yaptığı atılımlarla yüzde 24 büyüme kaydederek 455 milyon TL ciroya ulaştı. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 360 bin satış adedine ulaşan marka, 2019 yılı sonunda bu rakamı 1,5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Marka ve üretim yatırımlarıyla 2019 yılında 600 milyon TL ciro hedefleyen Silverline’nin 2020 hedefleri arasında, Türkiye’nin en büyük ilk 300 şirketi arasına girmek, 2 milyon adet ürün satışı, 100 ülkeye ihracat ve ankastre ürünlerde yüzde 10 pazar payı yer alıyor.
İtalya’da pazarın güçlü oyuncularıyla rekabet ediyor
Markalaşma yatırımlarıyla dünya ölçeğinde büyümeye devam eden Silverline 70’in üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Dünyanın 30 ülkesinde kendi markasıyla faaliyet gösteren Silverline, 2018’i 43 milyon Dolar ihracat cirosu ile kapattı, 2019 yılı sonunda dolar bazında yüzde 17 büyüme hedefliyor. Avrupa’da özellikle ocak ve davlumbazı tek gövdede buluşturduğu Flow-in gibi yenilikçi ürünleriyle öne çıkan marka İtalya’da açtığı temsilcilikle pazarın büyük oyuncularıyla rekabet ediyor.  CEO Mustafa Laçin “İtalya gerek hacim gerek tüketim açısından Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ile birlikte Avrupa’nın önde gelen 4 pazarından biri.  Önümüzdeki üç yıl içerisinde, Silverline markası ile İtalya’da yüzde 7 pazar payı kazanmayı hedefliyoruz. Avrupa başta olmak üzere sektöre dev markalar çıkaran önemli pazarlara, üretim gücümüz ve tasarımlarımızla yeni teknolojilere hızlı adaptasyon sağlıyor, teknoloji, tasarım ve inovasyon alanlarında katma değeri yüksek ürünler sunuyoruz” diyor. Almanya, Danimarka, Ürdün, Fas, Tunus, Azerbaycan ve Gürcistan pazarlarında ortalama yüzde 10 paya sahip olan Silverline, teknoloji devi Almanya davlumbaz pazarında ilk 3’te yer alıyor.  Üretim grubuna fırını da alarak yeni pazarlara yelken açan markanın rotasında İngiltere, A.B.D, Afrika ve Asya pazarları var. Silverline Ankastre’nin 2020 hedefinde 100 ülke ve 100 milyon Dolar ihracat cirosuna ulaşmak var.
Akıllı davlumbazdan sonra akıllı fırın geliyor...
Silverline Ankastre, fabrikasında kurduğu uluslararası akreditasyona sahip AR-GE merkezinde teknolojik, güvenilir, çevreye duyarlı ve az enerji tüketen ürünler geliştiriyor. Tüm süreçlerinde dijital dönüşüme öncelik veren marka yeni ürünleri ile en iyilerle yarışıyor. Yeni geliştirdiği uzaktan yönetilebilen akıllı davlumbaz Vision HI ile geçtiğimiz yıl sektörde bir ilke imza atan Silverline şimdi de yeni üretim hattından çıkacak ilk akıllı fırını tüketici ile buluşturmaya hazırlanıyor. S6 adı verilen akıllı fırın, cep telefonuna indirilecek aplikasyon üzerinden uzaktan kontrol edilebilecek. Silverline Haziran ayı itibari ile 6 farklı tasarım ve 24 ayrı modelde fırın üretmeye başlayacak.
Üretimde çalışanların yüzde 20’si kadın
Amasya Merzifon’da 49.000 m2 kapalı alan olmak üzere toplamda 103.000 m2’lik alanda üretim gerçekleştiren Silverline fabrikasında 1009 kişi görev alıyor. Fırın üretim hattının açılmasıyla ek 100 kişilik istihdam yaratılacak.  Üretim hattında çalışanların çalışanların yüzde 20‘si ise kadın. Bölge istihdamına önemli katkı sağlayan Silverline özellikle kadın iş gücünü artırmak ve üretimde kadın istihdamını yükseltmek amacıyla Amasya’da İşkur ile projeler geliştiriyor. Hedef 5 yıllık sürede kadın çalışan sayısını yüzde 50 artırmak.
AR-GE yatırımı yapan 250 şirket arasında...
Fabrika bünyesinde 2017 yılında uluslararası akreditasyona sahip AR-GE merkezini kuran Silverline, Türkiye de Ar-Ge yatırımı yapan ilk 250 şirket arasında yer alıyor. Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “Bizim için en değerli yatırımlar AR-GE merkezine yönelik yaptığımız yatırımlar. Hedef pazarlardaki trendleri, tüketici alışkanlıklarını yakından takip ediyoruz ve beklentileri karşılayabilmek için sürekli AR-GE’ye yatırım yapıyoruz. Fabrikamızda yer alan laboratuvarımız, davlumbaz performans deneyleri kapsamında akredite olan tek laboratuvar” diyor.
İnovasyonu ve müşteri memnuniyetini esas alarak, tasarım gücü yüksek, çevreye duyarlı, fonksiyonel tasarımlar geliştiren marka, ürün gamındaki iddiasını satış sonrası hizmetler ve garanti uygulaması ile birleştiriyor. Silverline yurtiçinde 36 mağaza, 200 satış noktası, 500'e yakın bayisi, 200’ü aşkın yetkili servis ile tüketicisine ulaşıyor. Marka fonksiyonel, şık, son teknolojiye sahip, çevreye duyarlı ve yüksek tasarruflu ürünlerimizle RedDot Design Award ve IF Product Design Award gibi dünyanın en prestijli ödül kuruluşlarından bugüne kadar 135 uluslararası ödül aldı. 140 tescilli, 10 patentli ürüne ve 135 ülkede marka tesciline sahip Silverline bugün dünyada yenilikçi tasarımları ile konuşulan markalar arasında.
SILVERLINE ANKASTRE’NİN 25 YILLIK SERÜVENİNDE ÖNEMLİ YAPI TAŞLARI

  • 1994- 1500 m² alanda 25 çalışan ile üretim başladı.

  • 1996- İlk seri üretim gerçekleşti.

  • 2000- İlk ihracat Bulgaristan’a yapıldı.

  • 2001- Yıllık 100 bin adet üretim rakamına ulaşıldı.

  • 2002- Silverline markalı ilk ihracat Almanya’ya gerçekleştirildi.

  • 2005- Almanya Silverline GMBH kuruldu.

  • 2006- İMKB’de (BİST) halka arz olundu.

  • 2008- İlk uluslararası tasarım ödülü alındı.

  • 2011- 1 milyon adet aspiratör ve davlumbaz üretildi.

  • 2013- Cam fabrikası kuruldu, Türkiye’de cam fabrikası olan ilk ve tek davlumbaz üreticisi oldu.

  • 2014- Turquality kapsamına alındı.

  • 2016- Ocak üretimi başladı. Toplam üretim adedi 10 milyona ulaştı.

  • 2017- Uluslararası akreditasyona sahip AR-GE merkezi kuruldu. İtalya temsilciliği açıldı.

  • 2018- IOT alanında tasarlanan ve üretilen ilk davlumbaz piyasaya çıktı.

  • 2019- Fırın üretimine geçildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum