Cumhur İttifakı Samsun'da Adaylarını Tanıttı

Cumhur İttifakı Samsun'da 17 İlçe adaylarını 4 Şubat 2024 Pazar günü (bugün) saat 14.00'te Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı'nda 17 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adayını tanıtımı gerçekleştirildi.

Cumhur İttifakı Samsun'da Adaylarını Tanıttı
04 Şubat 2024 - 21:53
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına AK Parti Samsun Milletvekilli Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilli Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ve partililer katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi;
Saygıdeğer Hemşehrilerim,
Başta vatanımızın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet mekân başbuğumuz Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
Bugün üzülerek öğrendiğimiz iki şehidimize de Allahtan rahmet kederli ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum.
Cumhur İttifakı Samsun aday tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Sözlerime bilge liderimiz genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli beyefendinin selamlarını ve
Kucak dolusu muhabbetlerini ileterek başlamak istiyorum. Bu özel buluşmada bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Amacımız Samsun’u birlik ve beraberlik içinde daha parlak yarınlara taşımak biz varsak, siz varsanız Cumhur İttifakımız var Türkiye var.
Cumhur Bizim, Türkiye hepimizin. 14 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasında, Türkiye, iç ve dış kaynaklı bir dizi operasyonla kuşatılmıştı. Ancak, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyin Cumhur İttifakı’na olan sağlam İnancı ve kararlılığı sayesinde, ülkemiz seçimi güven içinde tamamlamıştır. Milli irademize olan bu güçlü bağlılık, ülkemizi olası tehlikelere karşı koruma noktasında önemli bir direnç oluşturmuştur.
Öncelikle 2 tane önemli sloganımız bizlere tüm bu seçim sürecini nasıl geçirmemiz gerektiğini çok güzel kısa ve öz bir şekilde anlatıyor. Bir tanesi Canla Başla diğeri ise Birliğin Gücüyle! Unutmamalıyız ki birlikten kuvvet, ayrılıktan felaket doğar. Birlik ve beraberlikten maksat, bedenlerin birlik ve beraberliği veya aynı yerde olmak değil, gönüllerin birliği, hedeflerin ortak olmasıdır. Hedefi Allah rızası olanın yüzü aktır, yardımcısı da Cenab-I Hak’tır. Tüm ilçe başkanlarıma ve teşkilatıma Canla Başla çalışmalarını girilmedik tek bir ev, çalınmadık tek bir kapı kalmamasını bizzat söyledim. Hedefimiz 1 Nisan günü 17 ilçemiz ve büyük şehir belediyemizle birlikte 18 de 18 yapmak liderlerimize verdiğimiz sözü tutabilmektir.
Biz bu sözleri tutmak zorundayız, bizlere operasyon yapmaya çalışanlar ve kendilerini güçlü zannedenler, onlara 31 Mart akşamın da siyasette milletten daha güçlü bir şey olmadığını göstereceğiz. İmanınızı ve inancınızı asla tartışmayacaksınız. Vicdanınızı karartmayacak aklınızı karıştırmayacaksınız bize bu topraklarda en büyük ihtiyacın kardeşlik ve sevgi bağları olduğunu her yerde haykırdığımızı unutmayacaksınız.

Tüm Türkiye’ye şunu haykırıyoruz
Kimin derdi varsa ortak olacağız.
Kimin telaşı varsa peşine düşeceğiz.
Kimin yangını varsa biz söndüreceğiz.
Hizmetten başka bir şeye dilimiz dönmeyecek.
Kalbimiz milletten başkası için atmayacak işte hepimiz bu günden itibaren Canla Başla durmaksızın çalışıp omuz omuza yürüyeceğiz.
Sayın Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyin dediği gibi önce devletim sonra milletim sonra partim ve biz demiştir. Çünkü dünyadaki mazlumların, Türk İslam dünyasının iki umudu vardır.
Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve Sayın Genel Başkanımız Liderimiz Devlet Bahçeli’dir. Cumhur İttifakı, Türk milletinin birlik ve beraberlik duygularını en güçlü şekilde temsil ediyor ve bundan sonrada temsil etmeye devam edecektir. Sönmeyecek umut, silinmeyecek ufuk, sinmeyecek uğur ve huzurun simgesi haline gelmiş bir ittifaktır.
Gün geçtikçe bu birliktelik, milletimizin kalbinde daha da derinleşmekte, kökleşmektedir.
Ahlaklı, soylu, milli ve yerli duruşuyla Cumhur İttifakı, Türkiye’nin istikrarı ve güveni için sağlam bir temel oluşturuyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeleri net, ülküleri berrak, ahlakı ve siyaseti tertemizdir. Samsun’un daha güçlü ve daha güzel yarınlara taşıma konusunda rehber niteliğindedir. Elbette içimizde en küçük bir şüphe yoktur.
Liderimizin söylediği gibi
Yastığımız Mezar Taşı
Yorganımız Kan Olsun
Biz Bu Yoldan Dönersek
Namus Bize Ar Olsun.
Sözlerime son verirken 31 Martta yapılacak olan seçimlerin Cumhur İttifakına Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, Allaha emanet ediyorum.
Ne Mutlu Türküm Diyene
Cumhurbaşkanı Erdoğan Telefonla Bağlandı
Aday Tanıtım Toplantısı'na telefon ile bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili Samsunlu kardeşlerim; Sizleri Gaziantep'ten arıyorum. Gaziantep'te muhteşem bir şehir hastanesi yaptık. Şimdiden 31 Mart akşamı açıklanacak seçim sonucunu birlikte kutlamak için sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. İnşallah Samsun'da gerek merkez, gerek tüm ilçeleri silip süpüreceğinize inanıyorum. Bu noktada, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları olarak bu kalan süre içerisinde gece gündüz demeden çalışarak inşallah 31 Mart'ta bu zaferi taçlandırmaya var mıyız? Bu zaferi beraber kutlamaya var mıyız? Bu vesileyle sizleri tebrik ediyoruz, şimdiden yolunuz, yolumuz açık olsun diyorum.  Gaziantep'ten selamlıyorum" diye konuştu.
Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın Samsun'daki iddialı kadrosu büyük bir heyecanla seçimlere hazırlanıyor. 17 ilçenin tamamında güçlü adaylarla yarışacak olan Cumhur İttifakı, vatandaşların beklentilerini karşılamak ve şehrin gelişimine katkı sağlamak adına kararlılıkla hareket ediyor.
Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'nin adayları şu şekilde açıklandı;
Cumhur İttifakı Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan
Cumhur İttifakı MHP Salıpazarı İlçesi Belediye Başkan adayı Osman Yüksel
Cumhur İttifakı MHP Alaçam İlçesi Belediye Başkan adayı Ramazan Özdemir
Cumhur İttifakı MHP Asarcık İlçesi Belediye Başkan adayı Şerif Kılağuz
Cumhur İttifakı Ak Parti Vezirköprü İlçesi Belediye Başkan adayı Murat Gül
Cumhur İttifakı Ak Parti Çarşamba İlçesi Belediye Başkan Adayı Ender Gür
Cumhur İttifakı Ak Parti Ayvacık İlçesi Belediye Başkan adayı Hüseyin Keskin
Cumhur İttifakı Ak Parti İlkadım İlçesi Belediye Başkan adayı İhsan Kurnaz
Cumhur İttifakı Ak Parti Atakum İlçesi Belediye Başkan adayı Özlem Maraş
Cumhur İttifakı Ak Parti Bafra İlçesi Belediye Başkan adayı Hamit Kılıç
Cumhur İttifakı Ak Parti Terme İlçesi Belediye Başkan adayı Şenol Kul
Cumhur İttifakı Ak Parti Ladik İlçesi Belediye Başkan adayı Gürkan Özel
Cumhur İttifakı Ak Parti Canik İlçesi Belediye Başkan adayı İbrahim Sandıkçı
Cumhur İttifakı Ak Parti Kavak İlçesi Belediye Başkan adayı İbrahim Sarıcaoğlu
Cumhur İttifakı Ak Parti 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkan adayı Osman Topaloğlu
Cumhur İttifakı Ak Parti Havza İlçesi Belediye Başkan adayı Murat İkiz
Cumhur İttifakı Ak Parti Yakakent İlçesi Belediye Başkan adayı Hüseyin Kıyma
Cumhur İttifakı Ak Parti Tekkeköy İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Candal
Cumhur İttifakı'nın aday tanıtım toplantısı, şehirdeki siyasi atmosferi canlandırırken, halkın da yerel seçimlere olan ilgisini artırdı. Samsun'un her köşesinden gelen vatandaşlar, adayların sunumlarını büyük bir dikkatle takip ederken, önümüzdeki dönemde şehrin geleceğine dair umutlarını da dile getirdiler.
Bu seçimlerin Samsun için sadece bir siyasi tercih olmadığı, aynı zamanda şehrin kalkınması ve refahı için bir fırsat olduğu vurgulanırken, Cumhur İttifakı'nın iddialı adayları, bu sorumluluğun bilinciyle seçim kampanyalarını sürdürmeye kararlı olduklarını ifade ettiler.
Bu çerçevede, Cumhur İttifakı'nın Samsun'daki aday tanıtım toplantısı, şehirdeki siyasi dinamizmi artırırken, yerel seçimlere doğru heyecanı ve beklentileri yükseltti. Adaylar, vatandaşların destek ve güvenini kazanmak adına yoğun bir tempo ile çalışacaklarını dile getirdiler.
Asarcık Belediye Başkan Adayı Şerif Kılağuz Kimdir?
01.06.1979 tarihinde Asarcık Gökgöl Köyünde doğdu. 1988 yılında İlkokulu, 1993 yılında Ortaokulu ve 1996 yılında Asarcık Lisesini bitirdi. 2000 – 2002 yılları arasında askerlik görevini ifa etti. 2019 Yılında Kazakistan Aktau Yessenov Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesini bitirmiştir. 1996 yılında inşaat sektöründe iş hayatına atıldı. 2003 yılında Kazakistan da iş yapmaya başladı. Halen Kazakistan da inşaat - taahhüt işleri yapmaktadır. İyi derecede Kazakça ve Rusça bilmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren şirketleri mevcuttur. Asarcıkspor kulübünü kurmuş olmanın yanında Asarcık’a eğitim kültür alanında çok sayıda hizmetlerde bulunmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. 2009 Mahalli seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden İl Genel Meclis Üyesi adayı olmuştur. 30 Mart 2014 Mahalli Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Asarcık Belediye Başkan Adayı olmuş ve Belediye Başkanı seçilmiştir. 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde tekrar Milliyetçi Hareket Partisinden aday olmuş ve seçilmiştir. Halen Asarcık Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Alaçam Belediye Başkan Adayı Ramazan Özdemir Kimdir?
İlk ve ortaokulu Samsun ili Alaçam ilçesinde tamamladı. Daha sonra Alaçam Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Karabük Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü dereceyle bitirdi. Üniversite hayatı boyunca dört kez onur belgesine layık görüldü.
2010 yılında Uzak Doğu, Çin Halk Cumhuriyeti'nde ihracat firmaları arasında Uluslararası İlişkiler Koordinatörü olarak görev yaptı. Bu dönemde Çin'den Türkiye'ye ithalat operasyonlarını yürüttü. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul'dan Avrupa ülkelerine (Almanya-Düsseldorf, İngiltere-Londra) ihracat süreçlerini yönetti.
2015 yılında Avrupa ülkelerine ihracat yapan fabrikaların denetimini yapmak üzere Karadeniz Bölge Denetçisi olarak görev aldı. Bu süre zarfında organize sanayi bölgelerinin kurulumu ve gelişmesi alanında çalışmalar yürüttü. 2017 yılında Erzincan Tercan Anadolu Lisesi'ne İngilizce Öğretmeni olarak atanarak bir süre öğretmenlik mesleğini icra etti.
Alaçam Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nde ön çalışmalar yaparak ilçede istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar yaptı. Bu süre içerisinde kurduğu özel şirketlerin de yöneticiliğini yaptı. Özdemiroğulları İnşaat, Özdemiroğulları Turizm, Özdemiroğulları Tarım ve Hayvancılık LTD. ŞTİ işletmelerinin sahibidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca bilmektedir.
Salıpazarı Belediye Başkan Adayı Osman Yüksel Kimdir?
1983 yılında Salıpazarı'nda doğdu. İlköğretimi ve liseyi Salıpazarı'nda okudu. İş dünyasına olan ilgisi girişimci ruhuyla bütünleşince, 2013 yılında ünlü gıda ve mamulleri sektöründe kendi işletmesini kurarak ticaret hayatına ilk adımlarını atmıştır.
Halen başarıyla yönettiği işletmesiyle her kesimin beğenisini kazanarak devam etmektedir. Sivil toplum faaliyetlerine duyduğu ilgi ile esnaf kardeşlerimizin istekleri doğrultusunda 2022 ve 2023 yıllarında Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Kısa sürede başarılı işlere imza atan Osman Yüksel, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri nedeniyle bu görevinden istifa etmiştir.
Evli ve 3 çocuk babası olan Osman Yüksel, aile hayatındaki dengeyi iş ve sosyal sorumluluklarıyla birleştirme çabası, güler yüzlü ve sivilcen oluşu toplum içinde onu etkili ve örnek bir birey haline getirmiştir. Başarılarıyla sadece kendi hayatını değil, aynı zamanda çevresindeki insanları da motive etmekte, ilham kaynağı olmaktadır.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum