Reklam
Reklam
Reklam

COVİD -19 Şikâyet ve İhbar Hattı Hizmete Girdi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, il genelinde koronavirüs hastalığıyla mücadelede Maske – Sosyal Mesafe – El Hijyeni kurallarına uyulmayan durumların, halkımız tarafından yerinde tespiti ve bildirimi için kurulan Covid – 19 Şikâyet ve İhbar Hattı hizmete girdi.

Reklam
COVİD -19 Şikâyet ve İhbar Hattı Hizmete Girdi
11 Ağustos 2020 - 12:28 - Güncelleme: 11 Ağustos 2020 - 19:56
Reklam
Hat ve yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç şunları söyledi; “İlimizde koronavirüsle mücadelede kurallara uyulmayan, kontrolsüz sosyal hayatın tercih edildiği durumlarla ilgili sosyal medya üzerinden zaman zaman bildirimler alıyorduk. Başvuruların sayıca artması üzerine bu durumların daha rahat tespiti ve takibi Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak Valiliğimiz koordinasyonunda Covid 19 Şikâyet ve İhbar Hattının kurulmasına karar verdik.
Kurulan hatla vatandaşlarımız ilimizdeki tüm işyeri, kurum ve kuruluşlar ile halkımızın toplu olarak bir araya geldiği sosyal alanlarda, Maske – Sosyal Mesafe – El Hijyeni kurallarına uyulmayan bir durum tespit ettiklerinde, telefonla hattımıza bilgi vererek başvuru yapabilecek.
Hafta içi her gün 08.00 / 22.00 saatleri arasında,   0 362 311 25 21-22-24) nolu telefonlardan hizmet verecek Covid 19 Şikâyet ve İhbar Hattına gelecek çağrılarla iletilen bilgiler, Valiliğimiz organizasyonuyla ilgili denetim ve kontrol birimlerine iletilecek.
Böylece etkin bir denetim ağıyla, eksikliklerin hızla giderilmesi ve gerekli uyarıların ilgili kurum ve kişilere yapılmasını sağlamış olacağız. Halkımızdan isteğimiz kuralara tam olarak uyum göstermeleri, çevrelerindeki yakın gördükleri insanları uyarmaları, doğrudan uyaramayacakları durumlarda da hattımızı arayarak bize bilgi vermeleri.
Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın da sık sık vurguladı gibi koronavirüsle mücadele bireysel değil toplumsal bir mücadele. Bu nedenle halkımızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Sağlık İl Müdürlüğümüzün uyarılarını dikkate alarak bu mücadelede yanımızda yer almasını istiyoruz” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum