ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİ HER ŞEYE DEĞER

Başkan Genç sözünü tuttu Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yerel seçimler öncesi ziyareti sırasında gördüğü ve kullanılamayacak derecede eski olmaları nedeniyle tadilat yapma sözü verdiği i

ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİ HER ŞEYE DEĞER
26 Eylül 2014 - 00:50
Başkan Genç sözünü tuttu

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yerel seçimler öncesi ziyareti sırasında gördüğü ve kullanılamayacak derecede eski olmaları nedeniyle tadilat yapma sözü verdiği iki okulu, baştan aşağı yeniledi. Başkan Genç, “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin ve çocuklarımıza daha iyi eğitim imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Daha önce köy olan ve Büyükşehir Yasası ile birlikte belediye sınırlarına dâhil olan Uluçayır ve Düzören Mahallelerinde yaptığı inceleme gezisi esnasında ilkokulların eskimiş ve kullanılamayacak derecede olduğunu gören Canik Belediye Başkanı Osman Genç, söz konusu okulları kısa zamanda baştan aşağı yenileyerek, daha önce zor şartlar altında eğitim gören öğrencilere daha sağlıklı eğitim alma imkânı sağladı. Başkan Genç, "Asli görevimiz olmamasına rağmen, göz göre göre çocuklarımızı eski binalara mahkûm edemezdik. Oldukça eskimiş olan okul binalarını tadilat yaparak bir bakıma yavrularımızın geleceğini kurtardık " dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİ HER ŞEYE DEĞER

Canik Belediyesi tarafından iki ay gibi kısa bir sürede tadilat yapılarak yenilenen Düzören ve Uluçayır İlkokulları, düzenlenen törenle eğitimin hizmetine sunuldu. Okullarının yenilenmesi nedeniyle öğrencilerin büyük sevinç yaşadığı törende konuşan Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak, eğitime yapılan yatırımın geleceğe atılan en büyük temel olduğu inancıyla son 10 yılda şehrimizin eğitim çıtasının yükselmesine önemli katkılarda bulunduk. Ancak bu iki okulumuzu eski görünümünden kurtarmamız en çok onur duyduğum eğitim yatırımlarımızdan bir tanesi. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı görmek her şeye değer" dedi.

'MEB'İN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ'

Bilgi ve iletişim çağı olan 21. yüzyılda çocukların geleceğe çok daha iyi hazırlanması için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Genç, "Köylerin belediye sınırlarına dâhil olması ile birlikte yeni mahallelerimizde gezi ve incelemelerde bulunduk. Bu gezilerimiz sırasında özellikle Düzören ve Uluçayır İlkokullarının durumu yüreğimizi burktu. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın yetiştirildiği binalar bir eğitim yuvasına yakışmıyordu.  Hemen kollarımızı sıvayarak çok kısa sürede pırıl pırıl iki bina ortaya çıkardık. Aslında biz belediye olarak bir bakıma Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yükünü hafifletiyoruz. Biz teşekkür beklemiyoruz. Bizim için çocuklarımızın gülümsemesinden duyduğumuz mutluluk yeter" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZ PARADAN DAHA DEĞERLİ'

Okullarda yapılan yenileme çalışmalarını da anlatan Genç, "Düzören Mahallesi İlkokulu'nda, okul bahçesinde bin 500 metrekare parke kaplama, 250 metre bordür taşı döşedik. Yine okulun dış cephesinde sıva ve boya yaptık. Öğrencilerimizin güvenliği için 2 metre yüksekliğinde, 280 metre uzunluğunda taş duvar yaptık. Yine Uluçayır Mahallesi İlkokulu bahçesinde bin 500 metrekare parke kaplama işi yapılırken, dışarıda bulunan öğrenci tuvaletleri baştan aşağı yenilendi. Okul bahçesinde bulunan basketbol potaları boyanırken, çocuklarımız için oyun parkı yaptık. Okul dış cephesi komple boyandı ve yağmur olukları yapıldı. Okulun pencere kasaları ve korkulukları komple yeniden boyandı. Sınıflara ve öğretmenlere ait bölümlerde elektrik tesisatları yenilendi. Okul bahçesine 4 oturarak ve 2 adet çöp kovası monte edildi. Bütün bu çalışmalar için toplam 177 bin 369 lira harcadık. Ancak çocuklarımız ve geleceğimiz bu paradan daha değerli" şeklinde konuştu.

'8 MİLYON LİRALIK YATIRIM'

Tek hedeflerinin daha iyi bir gelecek olduğunu vurgulayan Başkan Osman Genç, "Okullarımızın boya, sıva, bahçe, kütüphane, konferans salonu, bilgisayar gibi fiziki teknolojik eksikliklerini gidererek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yükünü hafiflettik. Canik Belediyesi olarak son 10 yılda, bölgemizdeki eğitim ihtiyacının giderilmesinde aktif rol oynayarak 15 yeni eğitim yuvasının ilçemize kazandırılmasına ön ayak olduk. Bu süre zarfında ayrıca okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidermek için 8 milyon lira eğitim yatırımı yaptık. Bundan sonra da eğitime, dolayısıyla geleceğimize yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımıza daha iyi eğitim imkânları sunmak hepimizin görevi."

ÖĞRENCİLERDEN GENÇ'E YAKIN İLGİ

AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu da, Başkan Genç’in eğitime büyük destek verdiğini belirterek, “Başkanımız bu zamana kadar eğitim adına ne söz verdiyse yerine getirmiştir. Bu okullarımızın yenilenmesi de başkanımızın geleceğimiz olan çocuklarımıza armağanıdır” dedi. Törende öğrenciler, okullarını yenileyen Başkan Osman Genç'e büyük ilgi gösterdi. Başkan Osman Genç'in etrafını sararak, sevgi gösterisinde bulunan öğrenciler, Başkan Genç ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Minikler, kendilerine daha iyi eğitim imkânı sunan Başkan Genç'e teşekkür etti. Düzören ve Uluçayır’daki törenlere Başkan Genç’in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, AK Parti Canik Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, B muhtarlar, veliler ve öğrenciler katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum