Çocuğuna Tablet Alabilmek İçin, Alyansını Bozduranlar Var!

Esnafın ve ücretli çalışanların büyük bir kısmının ekonomik açıdan çok büyük zorluklarla boğuştuğunu söyleyen CHP’li Neslihan Hancıoğlu, bu kesimlere sağlanması gereken desteklerin yetersiz kaldığına işaret etti. Hancıoğlu, evlatlarına tablet bilgisayar alabilmek için alyansını satan aileler bile olduğunu söyledi.

Çocuğuna Tablet Alabilmek İçin, Alyansını Bozduranlar Var!
15 Ocak 2021 - 00:07
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin ilçe başkanları Onur Bayburtlu ve Şakir Altun ile birlikte, Vezirköprü ve Kavak’ta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
CHP heyetinin ziyaret ettiği esnafın önemli bir bölümü, kısıtlama uygulamaları ve ekonomik kaygılardan hareketle vatandaşın tüketim alışkanlıklarını değiştirmesi nedeniyle iş hacminde ciddi daralma yaşadıklarını ifade ederek, fiyat istikrarı konusunda da sıkıntı içinde olduklarını söylediler.
Her iki ilçe esnafı da iktidarın destek programlarının yetersizliğinden yakınarak, kendileri de dâhil olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin ağır bir borç yükü sarmalı içine sürüklendiğini ifade ettiler.
Görüşmeleri sırasında Türkiye’nin kronikleşen ekonomik sorunlarının, salgın süreciyle birlikte bir ‘ekonomik buhran’a dönüştüğünün altını çizen CHP’li Hancıoğlu; “hükümetin bu süreçte iş ve gelir kaybı yaşayan kesimlere nefes aldıracak uygulamaları hayata geçirmedi. Devletin kaynakları, küçük bir rant çevresi ve faiz lobilerine aktarıldı” dedi.
Hancıoğlu, her iki ilçe esnafıyla yaptığı görüşmelere ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı; “Bu ziyaretlerimizde, şu tabloyu net olarak görüyoruz: Hükümet esnafını ve ücretli çalışanlarını kaderlerine terk etmiştir! Özellikle salgın sürecinde, devletin elindeki bütün kaynaklar son derece verimsiz kullanılmış ve sadece küçük bir grup azınlığın hak ve menfaatleri korunmuştur. Bunun sonucunda ise işsizlerin sayısı 10 milyonu aşmış, vatandaşın gerçek enflasyonu yüzde 40’lara dayanmıştır. Hem Vezirköprü ilçemizde, hem de Kavak’ta esnafımız çok çarpıcı, çok dramatik örnekleri bizimle paylaştılar. Bir kuyumcu kardeşimiz, bir anne babanın evlatlarına tablet alabilmek için alyanslarını sattıklarını, fakat ilçedeki internet altyapısının yetersizliği nedeniyle çocuklarının bu cihaz üzerinden verimli bir eğitim dâhi alamadıklarını söylüyor. Örneğin kahvehane işletmecisi olan bir kardeşimiz, dükkânını açamadığı için aylardır evine ekmek götüremiyor ve son çare olarak başka bir esnaf arkadaşının yanında işçi olarak çalışmaya başlıyor. Bu kardeşimiz yine de şanslı. Çünkü bu zor zamanında ona sahip çıkabilen bir arkadaşı olabilmiş. Fakat bugün, onun kadar şanslı olmayan daha milyonlarca esnafımız, emekçimiz, işsizimiz var.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum