Reklam
Reklam
Reklam

Çiftçilere Ücretsiz Toprak Analizi Yapılacak

Canik’te hayata geçen Toprak Analizi Projesi’yle çiftçilere ücretsiz toprak analizi yapılarak ürün verimliliği arttırılacak.

Reklam
Çiftçilere Ücretsiz Toprak Analizi Yapılacak
17 Ağustos 2022 - 17:15
Reklam
Canik Kaymakamlığı, Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Canik Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Toprak Analizi Projesi ile çiftçilerin kullanımında olan tarım arazilerine ücretsiz toprak analizi yapılarak toprak yapısı korunarak verimli tarım yapılması sağlanarak bilinçsiz gübrelemenin önüne geçilecek.  
Yüksek verim almalarını sağlayacak
İlçede sürdürülebilir ve verimli bir tarım yapılmasını hedeflediklerini belirtti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Toprak Analizi Projesi ile ilçemizdeki tüm çiftçilerimize ücretsiz toprak analizi yaparak verimli bir tarım yapabilmelerine imkân sağlıyoruz. Sürdürülebilir ve verimli bir tarım yapılması adına yapılan toprak analizi ile çiftçilerimizin kullandıkları tarım arazilerinden yüksek verim almalarını sağlayacak ve toprak yapısını koruyarak bilinçsiz gübrelemenin önüne geçeceğiz. Toprak analizi sonuçlarına göre çiftçilerimize ekecekleri ürünlerin gereksinimlerini en uygun gübre miktarı hesaplanarak gübreleme takvimi oluşturulacak” dedi.
Çiftçilere %100 Destek
İlçedeki çiftçilerin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyesi olarak gübre ve tohum desteklerimizi çiftçilerimizle buluşturmuştuk. Bundan sonraki süreçte de her anlamda çiftçilerimizin yanında olmaya, her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz. Üreten, gelişen bir Canik için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ev sahipliğinde Canik Belediyesi’nde gerçekleşen protokol imza törenine Canik Kaymakamı Mahmut Halal ve Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gül katıldı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum