CHP'nin Trabzon merkezde hatırı sayılır bir oyu vardır...

CHP ve Trabzon CHP’nin Trabzon merkezde hatırı sayılır bir oyu vardır

CHP'nin Trabzon merkezde hatırı sayılır bir oyu vardır...
31 Mart 2015 - 02:03
CHP ve Trabzon

CHP’nin Trabzon merkezde hatırı sayılır bir oyu vardır.

Bu nedenle Trabzon belediye başkanlıklarını önce merhum Suat Oyman, Sefer Özgür ile ikişer kez,12 Eylül sonrası ise Atay Aktuğ ve Volkan Canalioğlu birer kez kazanmıştır.

1991 genel seçimleriyle önce DYP-SHP ardından DYP-CHP hükümetiyle iktidara ortak olmuş ancak genel başkan Deniz Baykal çok kısa zamanda DYP-CHP iktidarını yıkınca 1999 genel ve yerel seçimlerinde vatandaş siz demek ki iktidar olmak istemiyorsunuz! O zaman TBMM’de ne işiniz var diyerek dışarı attı. Genel başkan Deniz Baykal Genel başkanlıktan istifa edip gitti. Seçilerek gelen Altan Öymen çok kısa bir süre sonra zorla getirildiği Genel Kurulda kafasına pet şişeler fırlatılınca koltuğu da bırakıp kaçtı!

Koltuğa yeniden oturan Deniz Baykal CHP 2002 genel seçimleriyle yeniden TBMM’ye girerken sonunda bir kaset skandalıyla Genel başkanlıktan temelli gitti.

Peki, yukarısı böylede aşağısı nasıl? Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden alınan Volkan Canalioğlu Trabzon belediye başkanlığına aday adayı olsa da hemen karşısına yıllar önce bu şehri terk eden köy hizmetlerini kapatmayı başaran Genel müdür Hüseyin Alioğlu’nu çıkardılar. Ancak milletvekili Şevket Arz’ın büyük ısrarlarıyla Canalioğlu aday gösterildi. Seçildi kayda değer hizmetler yaptı. Bu arada Genel Başkan Kılıçdaroğlu 2009 yerel seçimlerinde yeniden Trabzon belediye başkanlığına aday gösterdi. AKP rüzgârına dayanamadı kaybetti. Taban önce il başkanlığına, ardından Genel başkan yardımcılığına, yetmedi Milletvekilliğine taşıdı. Otobüslerle gidip ikna edip 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı da gösterdiler…

Kazanamayınca 2015 Genel seçimlerine giderken kontenjan adayı olmasına müsaade etmediler! Ön seçimle Canalioğlu’nu aşağıya almaya çalıştılar… Genel Başkan Kılıçdaroğlu buna müsaade etmeyince il örgütü bu sefer uçaklara dolup Ankara’ya gitti. Trabzon’da kontenjan istemezuk diye bağırmaya başladılar… Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuyu tekrar MKYK’na getireceğiz deyince il başkanı Güzide Uzun ön seçimi aldık bu bir demokrasi zaferidir açıklamasını patlattı.

Bir kısım medya il başkanı Uzun’u manşete çekti ve bu arada 18 milletvekili aday adayı müracaat etti. Görkemli bir törenle kamuoyunun huzuruna çıktı ardından bir grup basın mensuplarının katıldığı kahvaltıda milletvekili aday adaylarıyla bir araya geldi. Herkes mutluluktan uçuyor, kim kimi yiyecek hesapları yapılırken MKYK yeniden kontenjanda ısrar etti. Bu kararı YSK’ya bildirdi. Eski il başkanı Karan bir grup gence parti binasını işgal ettirdi… İl başkanı Güzide Uzun il binasına giremedi dışarıda düzenlediği basın toplantısında tüm milletvekili adaylarımız il ve ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik örgütlerimiz istifa etti ve biz kandırıldık dedi.

Genel merkez sonunda ön seçim kararı aldı. Trabzon’da CHP’de son derece demokratik bir seçim oldu. 1. Av Haluk Pekşen, 2. Ali türen Öztürk, 3. Ahmet Kaya, 4. Sırada Yavuz Karan seçildi.

Şimdi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne iki seçenek var. Ya kontenjandan Volkan Canalioğlu diyecek ya da Canalioğlu’nu yiyip ön seçimde birinci çıkan Av. Haluk Peşken kontenjan ilk sıraya Ali Türen Öztürk, 2. sıraya Ahmet Kaya, 3. sıraya Yavuz Karan deyip Haziran 2015 genel seçimlerine gidecek.

Biz yine de Görelim Mevlam Neyler, Neylerse Güzel Eyler diyelim!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum