CHP Trabzon Milletvekili...

Av

CHP Trabzon Milletvekili...
21 Mart 2016 - 21:02
Av. Pekşen'i Dinledim!

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’le TBMM’deki makamında uzun bir sohbet yaptık.
Av. Pekşen 1975 nüfus sayımında Trabzon’un genel nüfusu 750.000 bandında yıl 2015 tam 40 yıl sonra Trabzon’un nüfusu 750.000 bandında. Ölenle doğan sayısı eşit. Gecen bu 40 yılda İstanbul’un nüfusu 4’e İzmir’in nüfusu 5’e Antalya’nın nüfusu 6’ya katlanmış.
Peki, bu şehir neden göç veriyor… İşte biz bunu araştırdık. Bu şehirde bugüne kadar gelen iktidarlar yeni istihdam sahaları yaratmayı hiç düşünmemişler, kapata kapata gitmişler.
İşte buyrun!
-Akyazı stadı yapılacak diye bu şehrin en güzel arazileri Avni Aker stadyumu, Yavuz Selim stadyumu,19 Mayıs Kapalı Spor salonu, Orman lojmanları, Akçaabat Fatih stadyumu ve otobüs terminalini verdik. Karşılığında Akyazı’yı TOKİ yapacak ve Gençlik Spor Genel müdürlüğüne devir edilecek. TS’nin halen adı sanı yoktur!
-Bakın biri Kaşüstü’nde biri Akçaabat’ta iki hastane yaptılar. Kimse gitmeyince çalışmayınca zarar ediyor diye önce Doğum ve Çocuk hastanesini, sonrada Numune hastanesini kapattılar. Kamu Hastaneleri Kurumu yaptılar, her odaya bir memur koydular vatandaşı kaş üstüne gönderiyorlar. Daha dün yapılan Kanuni Hastanesinin acil servisini yıktılar aylardır kapalı. Valilik karşısında bulunan bu dağa taşa hemşire yetiştiren okulu kapattılar sağlık müdürlüğü yaptılar! Her odaya bir memur koydular ve bulmaca çözdürüyorlar!
-İlde ilçede Köyde Sağlık Ocaklarını ve Sağlık Evleri kapatıldı, yıkılmaya bırakıldı. Milli servetler yıkılıyor… İlgililer seyrediyor ve Yeni Cuma Doğum hastanesi yıkıldı,. Doğum yapacak anneleri Kaşüstü’ne dağ başına yolladılar. Kadınlarımız yolda doğum yapıyor yetkililer aldırmıyor!
-Bakın bu dönem yapılan en güzel hizmet kapatılan belediye binalarını İmam Hatip Lisesi yapmak oldu. Pelitli, Çağlayan, Çukurçayır belediye binalarının bahçesi yok sınıf yok olsa da sınıfa benzemiyor. Yetişen imamlar mı? Camileri istemiyor… Birçok köy ve mahallede camilerinde namaz kıldıracak cenaze kaldıracak imam yok! Alayı Kamu Kurumlarına müdür, daire başkanı ya da genel müdür oluyor…
Şimdi bakın 20 yıl önce bu şehirde açılan Bölge idare mahkemesini 2 yıl önce açılan Bölge adliye mahkemesini HSYK Kararıyla kapatıp Samsun’a taşıdılar. Sonra bu şehrin bakanı Süleyman Soylu ilerde açılacak diyor. İyi de 7 yıl önce kapatılan Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Yomra, Arsin adliyeleri yeniden açıldı mı?
HSYK kararları geriye doğru çalışmaz…

Buyrun Şehir hastanesi Akyazı’ya yapılacak diyor Sayın Bakan. Şehir hastanesi kuruluş ve çalıştırma yönetmenliğini okumamış! Şehir hastanelerini Sağlık Bakanlığı değil işi alan yüklenici firma yapar. Sağlık Bakanlığından görüş alır. 29 yıl yap-işlet devret usulüne göre Kamu-Özel teşekkülü kurarak yapar(örnek Telekom gibi çalışır Telekom’a veya Aksa’ya devlet ne kadar karışıyorsa Sağlık Bakanlığı da o kadar karışır) Ancak Şehir hastanelerinin en büyük müşterisi devletin işçisi ve memurudur…
Şimdi ne dediler?
Genel seçimler öncesi ikinci havalimanı, ikinci Devlet üniversitesi, Güney çevre yolu, Yatırım adası, Erzincan-Trabzon demiryolu projeleri ihale edilecekti. 2016 yılı yatırım programlarında hiç biri var mı? Yok. Peki, ne diyorlar? İlin Valisi, Büyükşehir belediye başkanı milletvekilleri bir araya gelmişler de yol haritasını belirliyorlarmış!
Maşallah yok böyle şey!
Hakkıdır ve Haklarıdır…
Devir Onların Devridir dedi…
Biz de dediklerini sizinle paylaşalım dedik…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum