CHP, TOKİ Tarafından İhaleye Çıkarılan Arsalara Tepki Gösterdi

CHP 19 Mayıs İlçe Başkanı Yakup Konuş, Cumhurbaşkanımızın 29 Eylül 2022 tarihinde halkımıza müjde diye duyuru yaptığı TOKİ tarafından 250 bin konut yapılması ve 100 arsa satılması kapsamında ilçemizden 21 parsel, Bafra ilçesinde 20 parsel ve Terme ilçesinde 2 parsel olmak üzere toplam 43 parsel arsa 27.01.2022 tarihinde TTOKİ tarafından saat 10.30 da açık ihale ile satışa çıkarılmıştır.

CHP, TOKİ Tarafından İhaleye Çıkarılan Arsalara Tepki Gösterdi
24 Ocak 2023 - 17:39
Bu arsaların zilliyeti vatandaşlarımızın üzerinde bulunmaktadır. Bu güne kadar olan emlak vergileri, alt yapı masrafları ve çevre düzenleme giderleri bizzat kendileri tarafından ödenmiştir. Bu arsalar daha önce Engiz Mahallesi sakinlerinin tarlaları olup 2000’li yıllarda 19 Mayıs Belediyesi tarafından imar yapılarak arsa haline getirilmiştir. Hemşerilerimizin dedelerinden ve babalarından kalan bu arsaların bir kısmının zilliyeti devri ile ikinci şahıslara geçmiştir. Zilliyet sahipliği bulunan hemşerilerimiz milli emlak müdürlüğüne tapularını almak için müracaat etmişlerdir. Ancak satışları bir türlü yapılamamıştır.
Geldiğimiz bu noktada vatandaşlarımızın haberi olmadan, herhangi bir tebligat yapılmadan sarayın emri ile satışa çıkarılmıştır. İhaleler Ankara ve İstanbul da 27 Ocak 2023 tarihinde saat 10.30 da açık ihale ile yapılacaktır. Yapılacak bu ihale için hemşerilerimizin buralara gitmesi ve ihaleye katılması mümkün değildir. Değerli hemşerilerim bu doğru bir anlayış değildir. Bu resmen vatandaşlarımızın mülklerine çökmedir. Bu uygulama ile anlaşılıyor ki hiçbir vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmamıştır.
Buradan uyarıyorum bu keyfi uygulamaların devamı 2/B arazileri için de uygulanacağı endişesini duyuyorum. Onun için seçim takvimine girdiğimiz bu günlerdebunu bizlere reva gören bu iktidara sandıkta gerekli ihtarı vermek en önemli görevimiz olmalıdır. Gelecek Millet İttifakı iktidarında halkımızın menfaati doğrultusunda hazineye ait arsa satışlarında ve 2/B arazi satışlarında kolaylık sağlanacak öncelikle Zilliyet sahiplerine verilecektir. Özellikle 2/B arazileri Orman köylüsüne ve kullanan çiftçilerimize uygun fiyatlarla ve uzun taksitlerle verilerek tapuları verilecektir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum