CHP Samsun'da ne yapar?

Öncelikle yurt dışında olduğumdan dolayı yazıma alıştığınız cumartesi günü yazamadım

CHP Samsun'da ne yapar?
15 Mart 2015 - 17:11
Öncelikle yurt dışında olduğumdan dolayı yazıma alıştığınız cumartesi günü yazamadım. Bu aksaklık için sizlerden özür diliyorum.

Bugün sizlerle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Samsun'daki şansını değerlendireceğim. Bu değerlendirmeyi yaparken, son yerel seçimlerde dört ay boyunca ilçeler, köyler ve şehir merkezindeki çalışmalarımdan yola çıkarak, sizlerle görüşlerimi paylaşacağım.

Bildiğiniz gibi CHP, Samsun'da, tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapacak. Bana göre, CHP için Haziran Seçimlerinde mevcut iki vekilliği korumak, başarı olacaktır. Ayrıca CHP, MHP ile Samsun'da ikincilik yarışında olacaktır. Bu yorumlarıma bazı CHP'li dostlarım kızacaklar ama bana göre gerçek budur.

MHP özellikle ilçelerde CHP'den çok güçlü durumdadır. Bafra, Çarşamba, Vezirköprü, Asarcık, Kavak, Ondokuzmayıs, Alaçam, Ayvacık, Salıpazarı ve Canik gibi ilçelerde MHP, CHP'nin çok önündedir. Havza, Ladik, Yakakent, Atakum, İlkadım ve Tekkeköy'de ise, MHP yükseliş içerisindedir. AKP' den şikâyet edenlerin oyları da, CHP'den ziyade MHP'ye gelecektir diye düşünüyorum. Kısacası şu anda, Samsun'daki ikincilik yarışında ben MHP'yi bir adım önde görüyorum.

CHP'ye gönül vermiş pek çok kişi, benim yerel seçimlerde yaşadığım ihaneti, açıkça anlatmamı istemektedir. Eğer yaşadıklarımı yazarsam, inanın Samsun'da yer yerinden oynar. Seçim sonrası açıkladıklarım hakkında, o günkü İl Yönetimi, seçim sonuçlarını masaya yatırıp bir özeleştiri yapabilse idi, bugün çok daha rahat bir şekilde, Haziran seçimlerine hazırlanılıyor olurdu. Bütün hesap, "Tarık Cengiz oyları arttırmasın" üzerine kurulmuş idi.

CHP' den ön seçime giren pek çok arkadaşı ben, yerel seçimlerde, yanımızda göremedim. Fakat bazı adaylar var ki, onlara gerçekten teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Başta, Necile Çokay, Şevki Yılmaz ve Şaban Sevinç olmak üzere, Dürdane Kılıç, Müşfik Veysel Erdoğan, Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu'na teşekkür ediyorum.

CHP'li üyeler en doğru seçimi yapacaktır. Bu seçimi yaparken, yerel seçimlerde 4 ay boyunca benimle bir araya gelmeyen seçim bürolarına tek bir resmimi bile asmayan, zamanın belediye başkanı ile ilçesinde, broşürlerimi çöplerden topladığım belediye başkanını unutmayacaktır. Daha önceki seçimlerde listedeki yerlerini beğenmeyip istifa edenler yerine, üç seçimdir listenin sonlarında olmasına rağmen, liste başıymış gibi çalışanları tercih edeceklerdir.

Ayrıca, listenin ilk sıralarında 'kadın' aday olmalı, böylelikle CHP'de Samsun'da ilk defa bir kadın Parlamentoya taşınmalıdır. Bunun yaratacağı sinerji ihmal edilmemelidir. İlçelerdeki AKP, MHP üstünlüğü, göz önünde bulundurularak, Bafra ve Çarşambalı adaylar mutlaka ilk sıralarda yer almalıdır.

Haftaya MHP'yi analiz etmeye çalışacağım. Son olarak, Samsun'dan Bağımsız Milletvekilliği Adaylığını açıklayan, Samsunspor Taraftar Derneği Başkanlarından, Cüneyt Şenkal'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Cumartesi görüşmek dileğiyle...

Mutlu Günler

Tarık CENGİZ

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum