CHP Milletvekili Çan'dan Bakan Muş'a Hodri Meydan

CHP Milletvekili Opr. Dr. Murat Çan, Bakan Muş’u canlı yayında terörü tartışmaya çağırdı ve “Sen PKK ile pazarlık yaparken ben Suriye’de operasyondaydım” dedi.

CHP Milletvekili Çan'dan Bakan Muş'a Hodri Meydan
23 Mayıs 2023 - 10:38
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde Kılıçdaroğlu ile ilgili izlettiği videonun montaj olduğunu kabul etmesi üzerine Samsun siyaseti de hareketlendi. CHP Samsun Milletvekili Opr. Dr. Murat Çan, Samsun’dan Milletvekili olan Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u canlı yayında terörü tartışmaya çağırdı. “Şimdi Samsun’da Erdoğan’la aynı montaj kasetlerini anlatan Bakan gelsin, kimlerin terör örgütüyle pazarlık yaptığını canlı yayında yüz yüze konuşalım” diyen Opr. Dr. Murat Çan, şu ifadeleri kullandı;
Erdoğan Montajı Kabul Etti
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanlarında izlettiği videonun montaj olduğunu kabul etti. Üstelik bunu devletin TRT’sinde canlı yayında açıkladı. Sayın Bakan da Samsun’da aynı lafları ediyor, aynı montajlı kasetleri anlatıyordu. Kasetlerin montaj olduğunu bizzat Erdoğan kabul ettiğine göre, artık gerçekleri konuşmanın zamanı geldi. Sayın Bakan da gelsin istediği kanalda, canlı yayında terörle kimin pazarlık yaptığını yüz yüze konuşalım, hodri meydan.”
Dışarıdan Gelip Komşuluk Hukukumuza Zarar Verdi
“Sayın bakan Samsun’a milletvekili adayı olarak tayin edildi, gelip oteline yerleşti, devlet imkânlarını kullandı, müzeyi kapatıp kaset çekimleri yaptı, gittiği her yerde montaj kasetlerle bizi terörist olarak göstermeye çalıştı. Dışarıdan gelip Samsun’un yüzlerce yıllık komşuluk hukukuna zarar verdi. Samsun halkı kederini de sevincini de bugüne kadar birlikte yaşadı. Ben de bu topraklarda doğup büyümüş, aynı kederi ve sevinci yaşamış, bu topraklara hizmet eden bir Türk hekimiyim.”
Sen PKK ile Pazarlık Ederken Ben Suriye’de Operasyondaydım
“Bugüne kadar vatan görevimi hiç dile getirmedim. Fakat sayın bakanın bizi terörist gibi göstermeye çalışması karşısında Samsun’un gerçekleri bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Sen ve montajcı arkadaşların PKK ile Dolmabahçe’de pazarlık yaparken ben Suriye cephesinde operasyondaydım. Şanlı Türk Ordusu’nda görev kayıtlarım mevcut, gidip bakabilirsin. Ben Nusaybin’de kurşun yağmuru altında yaralı Mehmetçiklerimizi kurtarmaya çalışırken, sen Habur’da teröristlerin ayağına mahkeme götürüp, onları serbest bıraktın. Onları otobüs tepesinde ‘kahramanlar’ gibişehir şehir gezdirip kutlama yaptırdın. Şimdi aynı otobüse binmiş, Samsun köylerinde düşmanlık tohumları ekiyorsun. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.”


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum