CHP'li Kadınlar İktidarı Eleştirdi

CHP Atakum İlçe Kadın yöneticileri ve üyeleri, iktidarın kadına yönelik şiddete karşı mücadelesini eleştirirken, "Budamaya çalıştıkları yasaların etkin uygulanması için örgütlü gücümüzle direneceğiz" dediler.

CHP'li Kadınlar İktidarı Eleştirdi
26 Kasım 2023 - 10:11
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Kadın yöneticileri ve üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün, dünyada ve ülkemizin dört bir yanındaki kadınlarla tek yürek olduk. Her türlü şiddete, sömürüye ve savaşa meydan okuyoruz" denildi.
Kadın Ölümlerine 'Şüpheli' Deniyor
CHP'li kadın üyeler tarafından okunan metinde, "Ülkemizde her gün en az iki kadın katlediliyor. Cinayetlerin üzeri 'şüpheli kadın ölümü' denilerek kapatılmak isteniyor. 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik bir artış gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, bu yıl 10 ayda 194'ü şüpheli olmak üzere en az 447 kadın öldürüldü" sözlerine yer verildi.
Yeni Anayasa Tartışmalarında Kadınlar Hedef Tahtasında
Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi; "İstismara uğrayan çocuğun davasında çocuğun rızasından bahsediliyor. Kırmızı çizgimiz olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuzca feshediliyor. 6284 Sayılı Şiddet Yasası'na göz dikiliyor. Medeni Kanun budanmaya çalışılıyor. Yeni Anayasa tartışmalarında kadınlar hedef tahtasına konuluyor. 'Kadının fıtratına uygun' işlerde çalışması gerektiğini dahi söyleyenler çıkıyor. İktidarın kadının hayatını cehenneme çeviren politikaları saymakla bitmiyor."
Biz Kadınlar Haykıracağız
Açıklamada ayrıca, "Yılmadan, usanmadan, direnmeye ve sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Sımsıkı kenetlenerek, olanca gücümüzle direniyoruz. Haklarımızdan, hayallerimizden ve hayatlarımızdan asla vazgeçmiyoruz. Bizler eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! 'Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde' diye haykırırken sesimizi de sözümüzü de yükselteceğiz. Budamaya çalıştıkları yasaların etkin uygulanması için örgütlü gücümüzle direneceğiz. Can simidimiz olan İstanbul Sözleşmesi'ni ilk fırsatta yeniden uygulamaya koyacağız. Kıyafetimizden kahkahamıza, kaç çocuk doğuracağımızdan ne zaman evleneceğimize kadar her şeyimize karışanlara geçit vermeyeceğiz. Kadına yönelik şiddeti de kadın cinayetlerini de sonlandıracağız. Çok kararlıyız" sözlerine yer verildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum