Reklam
Reklam
Reklam

CHP'den Gülsan Sanayi Esnafına Ziyaret

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel İl Başkan Yardımcıları Nizam Akman, Eyüp Odabaş, Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay ve İlçe Yöneticileri Son günlerde SAMSUN kamuoyu gündemine tekrar gelen Gülsan Sanayi Sitesi’nde yaşanan Kamulaştırma ve Taşınma mağduriyetleri ile ilgili esnaf ziyaretlerini yapıp ardından esnafın dertlerini dinledi.

Reklam
CHP'den Gülsan Sanayi Esnafına Ziyaret
12 Ocak 2021 - 16:30
Reklam
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Fatih Türkel; Yıllardır kaldırılması gündemde olan Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması ile ilgili 2018 yılında somut bir adım atılmış, Kamu ile esnafın arasında köprü oluşturacak bir kooperatif kurulmuş, Samsun Büyükşehir Belediyesinin önerisi kooperatif ve esnafın oluru ile İlkadım Toybelen mevkii taşınma alanı olarak tespit edilmiştir.
Açıklanan kanun hükmünde kararname ile kamulaştırma ve yeni sanayii sitesinin inşaatı TOKİ ve Büyükşehir Belediye iş birliğine devir edilmiş, asıl tartışmanın fitili ateşlenmiştir.
Gülsan Sanayi Sitesinde belirlenen kamulaştırma bedeli 2000 TL/m2 dir. Yani ortalama 100m2’lik bir dükkâna TOKİ 200 Bin TL Şehrin son kupon arazisinde para ödenmek isterken, Toybelen de aynı metrekare de olan dükkânı 344 Bin TL esnafa alacaksınız dayatması yapmaktadır.
TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi, kurulan kooperatifi devre dışı bırakmış yapılan binalar esnafın görüş ve önerileri alınmadan ben yaptım siz kullanacaksınız söylemi ile satışa çıkarılmıştır. Ayrıca eski kararda Toybelen den dükkân alacakların Gülsan’da esnaf olma şartı varken. 344 Bin TL ye almaz iseniz başkasına satarız diye esnafa aba altından sopa gösterilmektedir.
Bunun adı “Kentsel Değil, Rantsal Dönüşümdür”…
Biz Toybelen de kimlerin O arsaları köylüden kaç paraya kapatıldığını biliyoruz.
Pandemi sürecinde esnaf can çekişiyor. Geç değil gelin esnafımızı dinleyin.
Ben yaptım oldu anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz.
Gülsan’ın mevcut yerini biçtiğiniz değerin onlarca katına ranta açar iken esnafımızı ezmeyin. Binlerce esnafın, ustanın, çırağın, mal sahibinin, kiracının hakkına sahip çıkın. Dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum