CHP Atakum'da Serhat Türkel Dönemi!...

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum ilçe kongresini iş insanı Serhat Türkel kazandı.

CHP Atakum'da Serhat Türkel Dönemi!...
03 Eylül 2023 - 21:35
Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay kapsamında il ve ilçe kongreleri sürüyor. Samsun'da CHP'nin kalesi olarak bilinen Atakum'da da ilçe kongresi heyecanı yaşandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye olumsuz hava şartlarına rağmen çok sayıda partili katılım gösterdi. Kongrede CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, divan kurulunda yer aldı.
Yapılan oylama sonucunda Serhat Türkel'in beyaz listesi 282 oy alırken, Zafer Odabaş'ın mavi listesi ise 66 oy aldı. Bu sonuçla CHP Atakum'da başkanlık yarışında ipi önde göğüsleyen Serhat Türkel oldu.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Serhat Türkel, 2008 yılında katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk günden bu yana hiçbir sorumluluktan kaçmadan aktif olarak görev aldığını dile getirdi.
Atakum'da rant siyasetinin ayyuka çıktığı dönemde, ilçeyi AK Parti'nin yönetiminden kurtarmak için yola çıktıklarını dile getiren Türkel şunları söyledi;
"Partimiz Türkiye genelinde değişim sürecine girdi. İnanıyorum ki bu süreç ülkemize ve partimize umut olacaktır. Atakum İlçe Başkanlığı adaylığı yolculuğumda sizlerin desteği ve inancı beni daha da güçlendiriyor. Siyasete ilk başladığım yıllardan bu yana, hep örgütlü mücadelenin ve birleştirici bütünleştirici siyaset anlayışının temsilciliğini yaptım.
En Büyük Yükü Ben Omuzlayacağım
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim diyen bir atanın torunu olarak, ülkemiz için ümidi ve yeni Mustafa’ları Kemal'leri uzakta aramaya gerek yok. Karşımda kurtarıcı aramaya değil, kurtarıcı olmaya hazır olan inanç dolu gençler görüyorum. Gözlerindeki parıltı ben Mustafa Kemalim, ben Nene Hatunum, ben Onbeşlilerim diyor. Yıllardır süregelen boynuz kulağı geçmesin zihniyetine karşı, fikri hür vicdanı hür bir Türk genci olarak en büyük yükü ben omuzlayacağım.
Vatanını En Çok Seven İşini En İyi Yapandır
Söz veriyorum, genç kardeşlerim sizlere en çok ben inanacağım! Çünkü bir siyasetçi inancı yok etmemeli, aksine arttırmalı. Bu ülkenin halkını, gençlerini, kadınlarını ve emekçilerini siyaset yolunda cesaretlendirmeli. ‘’Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır!” sözüne binaen liyakatli ve heyecanlı gençlerin önünü açmalı, inanmalı, söz hakkı vermeli.
Atakum'dan yaktığımız devrim meşalesi tüm Türkiye'yi aydınlatacak!! Bizler burada ülkemizin geleceği için bir aradayız. Çünkü inanıyoruz ki Türkiye'nin umutlarını yeşertecek ve ülkemizi ayağa kaldıracak devrimciler bizleriz! Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımını attığı gündeki kararlılıkta ve bilinçteyiz.
İlkelerimden Taviz Vermeden Siyaset Yapacağım
Ülkemizi bu karanlık günlerden, halkını düşünmeyen ve nereye hizmet ettiği belli olmayan baskıcı, faşist ve gerici iktidarın elinden bizler omuz omuza mücadele ederek kurtaracağız! Gericiliğe, yobazlığa ve faşizme her türlü haksızlığa karşı tek yürek olup ARTIK YETER diye haykıracağız!

Tüm bunları başarabilmek için ideolojimizden ödün vermemeliyiz. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atamın ilkelerin ilke edinmiş biri olarak yaşamım boyunca hiç kimsenin adamı olmadım ve olmayacağım. İdeolojim doğrultusunda, ilkelerimizden taviz vermeden siyaset yaptım ve hiç taviz vermeden ilerlemeye de kararlıyım! Bizler bu yolda, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıma sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Çünkü siyaset bireyler için değil, ülkemiz ve toplumumuz için yapılmalıdır.
Sorunlara Karşı Sessiz Kalmayacağız
Türkiye'nin ekonomik sorunlarına ve yoksulluğa karşı sessiz kalmayacaklarını dile getiren Türkel, örgütlenmenin önemine vurgu yaptı; "Bugün burada sesimizi yükseltiyoruz! Türkiye'nin ekonomik sorunlarına ve yoksulluğa karşı sessiz kalmayacağız! Adaletsiz, baskıcı ve antidemokratik uygulamalara karşı sesimizi yükselteceğiz! Halkın iradesine saygı duymayan, faşizmi kendilerine yol edinmiş zihniyetlere karşı dimdik ayakta duracağız! Ve bunların hepsini birlikte başaracağız, örgütlenerek başaracağız! Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve emperyalizme karşı verilen mücadeleyi temsil ediyor. Ve bizler bu temsiliyet bayrağını en tepeye taşımak zorundayız.
Atakum'a Yakışır Bir Parti Binası Kazandıracağız
Atakum ilçemizde, partimize yakışan bir binamızın olmayışı bizi çok üzüyor. Genel Merkezimiz ile gerekli görüşmeleri yaparak, üyelerimizin ve iş insanlarımızın desteğini alarak İlçe Başkanlığımıza kendi binasını kazandıracağız.
Umutları yeşertmeyi ve aydınlık yarınlara yürümeyi düşleyerek çıktığımız bu yolda, dayanışmamızı daha da güçlendirmek için hayata geçireceğimiz
CHP Atakum Mobil Uygulaması projemizden sizlere kısaca bahsetmek istiyorum.
Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda, her üyenin telefonunda kullanabileceği bir mobil uygulamayı hayata geçireceğiz. Bu uygulamaya sadece ilçe başkanlığımızın kullanıcı tanımladığı parti üyelerimiz erişebilecek. Uygulamayı kullanan her üyemiz, mahalle sorumlumuzu, yöneticilerimizi tanıyabilecek ve ulaşabilecek. Taleplerini, önerilerini ve örgüt adına düşündüğü her şeyi ilçe yönetimine iletebilecek. Üyelerimiz bu uygulama ile mahallesindeki bakkalı, esnafı, partisindeki avukatı, doktoru, üreticiyi ve birçok meslek gurubunu tanıyabilecek. Bizler, partililerimizin sadece siyasi ortamlarda bir araya geldiği bir örgüt değil, her anlamda birbirini güçlendirecek, birbirine omuz verecek bir örgüt için çalışacağız.

Omuz Omuza Baharı Örgütleyeceğiz
Sandıktan çıkan her beyaz listenin bir kâğıttan ibaret değil, bana duyulan güvenin bir kanıtı olduğunu çok iyi biliyorum. Söz veriyorum ki sizlerin bu güvenini boşa çıkartmayacağım.
İnanıyorum ki, omuz omuza baharı örgütleyeceğiz. İnanıyorum ki, halkımızın umutlarını yeniden yeşerteceğiz. Ve aydınlık yarınlara tüm gücümüzle yürüyeceğiz!!! İşte bu yüzden ülkemizi özgürlük adalet ve eşitlik dolu yarınlara taşımak için beyaz listede buluşalım. Ve şimdi, sizlerle birlikte uzun bir yolculuğa çıkıyorum! Bir yoldaşınız olarak sizlerle birlikte bu yolculuğa çıkmaktan onur duyuyorum. Gelecek, daima yarınlar için mücadele edenlerin olacak! Seçim sonuçlarının şimdiden partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor katılımları ile beni onurlandıran herkesi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum"
Serhat Türkel Kimdir?
Türkel konuşmasında kendisiyle ilgili şu bilgileri verdi; 1983 yılında Almanya’da dünyaya geldim. 1 yaşımda memleket özlemi sonucu ülkemize, çok sevdiğim memleketim olan Atakum’a döndük. Esnaf bir ailenin çocuğu olmam nedeniyle, dayanışma kültürünü benimseyerek büyüdüm. 13 yaşında Atakum sahilinde dondurma satan bir çocukken hemşerilerimizle sürekli iletişim ve etkileşim içerisindeydim. Yaşamımdan edindiğim güçlü iletişim, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını, partimizin Gençlik Kollarından itibaren siyasi yolculuğuma da yansıttım.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Atakum’da tamamladım. Babamın esnaf olması, çok küçük yaşlarda ticarete başlamama sebep oldu. Askerlik vazifemi gerçekleştirdikten sonra, kırtasiye fotokopi çekim merkezi- reklam ajansı açık hava reklamcılığı yaptım ve bugün turizm-otelcilik sektöründe iş hayatıma devam etmekteyim.
Atakum’da rant siyasetinin ayyuka çıktığı bir dönemde, Atakum’u AKP iktidarından kurtarmak için yola koyulduğumuz Atakum’u seven, aidiyet hisseden çocukluk arkadaşlarım ile birlikte 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldık.
Katıldığımız bu dönemlerde, demokrasinin partimizde uygulanması ve önem verilmesi beni siyaset yolunda cesaretlendirdi. O yıllarda, sayıları az olsa da bizlere sahip çıkan kıymetli büyüklerim ve parti yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 2009 yerel seçimleri ile 3 yerel seçim, 2 referandum, 4 genel seçimde hiçbir sorumluluktan kaçmadan çalışmalarda aktif görev aldım.
2016-2019 yılları arasında CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nda yöneticilik yaptım.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum