CEZA İÇİN DEĞİL!!! CANINIZ İÇİN…

4 yıl önce yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçlar

CEZA İÇİN DEĞİL!!! CANINIZ İÇİN…
29 Kasım 2016 - 10:58
7-bos-kalip-haber4 yıl önce yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik'e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçlar yola devam edemeyecek.
Japon Oto Yetkilisi Oğuzhan TAŞ, 1 Aralık’tan itibaren kış uygulamasına geçilmesi nedeniyle sürücüleri uyarırken “Gerek ticari gerekse özel araç sahipleri trafiğe araçlarını kış şartlarına hazırlamış olarak çıkmaları artık kaçınılmaz. Kışın sadece ticari araçlar değil, tüm araçlar kaza yapıyor. Onun için trafiğe çıkan her aracın kışlık bakımını yaptırması ve kış lastiği takmaları hayati önem taşımaktadır” dedi.
TAŞ, kış aylarında sürücülerin gizli buzlanmalara karşı dikkatli olması gerektiğine de değinerek, gizli buzlanmanın en fazla köprü ve virajlarda oluştuğu uyarısında bulunarak, “Kış lastiği uygulaması çok önemli. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının genelgesine uygun şekilde, yük ve yolcu taşıyan ticari araçların dingillerine 1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği takılması yol emniyeti, açısından önemli. Hem aracımızı, hem canımızı, hem de taşıdığımız yolcu ve yükü düşünen şoförlerimiz kış lastiği kullanmakta. 1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği kullanmayan sürücülerimize 1 Aralık 31 Aralık tarihleri arasında 602 TL, 1 Ocaktan itibaren ise zamlı tarife üzerinden cezai işlem uygulanacaktır” şeklinde konuştu.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum