Ceza Evlerine Dikkat!

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Bu başlıkta bir yazı yazayım mı derken, kısa da olsa yazmaya karar verdim.

Ceza Evlerine Dikkat!
07 Şubat 2021 - 21:15
Galiba bazı yayın organları da bu başlığa yer verdi. Âmâ onların dikkat çektiği konu ceza evlerinin aşırı kalabalık olmasıydı dedi.
Geçenlerde bir ceza nedeniyle ceza evinde 4 yıl kalmış, sonra bırakılmış, cezası kesinleşince kalan cezasını çekmiş olan bir tanıdıkla konuştuğunu vurgulayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Koğuşlar kaç kişi?'' diye sordum." "12 yataklı koğuşta 16 kişi” “diye cevap verdi. Şaşırdım" "bu nasıl olur" "Bu bir şey değil daha önce 12 kişilik koğuşta 24 kişi kalıyorduk dedi" "Fazla olanlar yere serilen yataklar üzerinde yatıyorlarmış. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra vatan haini, ABD ajanı FTÖ öcülerin ceza evlerine kapatılması ile bu yoğunluğun yaşandığını değerlendiriyorum” dedi.
Hiçbir Silah Veya Jop Benzeri Bir Şey Yoktu
12 Eylül 1980 darbesinden sonra en ağır suçlular Metris Ceza Evinde yattığının altını çizen Türkiye Emekli Subaylar Derneği Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Cezaevine sokulma ihtimali olan tehlikeli madde (Bıçak vb.),Yasak yayınları bulmak, belki psikolojik baskı sağlamak maksadıyla ara sıra ceza evinde dışından görevlendirilenler tarafından arama yapılırdı. Benim için çok büyük bir psikolojik savaştı. Arama yapanlarda hiçbir silah veya jop benzeri bir şey yoktu. Arama ani ve habersiz yapılacakken duvarlara vurmak suretiyle kısa sürede tüm koğuşlarda haber alınmıştı. Sol görüşlülerin bulunduğu bir koğuşa giren arkadaşın kafasına sandalye ile vurulmuş ve arkadaş komalık olmuştu.  Velhasıl öğlen 12.00 de başladığımız aramayı ancak gece 02.00 de tamamlayabilmiştik. İlk iki koğuştan sonrası tüm koğuşlar ayaklanmış hepsi zorla aranmıştı. Soru şu Askeri eğitim almış bukedir kişi bir şekilde organize olup isyan edebilir mi? Edebilir. Ceza Evlerini ele geçirip devletle pazarlık yapıp isteklerini kabul ettirmek isteyebilir mi? Olabilir. Halde ilgili kişilerin bu konuyu tartışması ve çözüm yollarını bulması, gerekli önlemleri alması gerekir. Saygılarımla” diye konuştu.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum