CENNET GİBİ DOĞADA UNUTULMAYACAK DERS

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan açık alanda eğitim projesi Türkiye'de yalnızca Samsun'da hayata geçirildi

CENNET GİBİ DOĞADA UNUTULMAYACAK DERS
04 Kasım 2015 - 19:53
Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan açık alanda eğitim projesi Türkiye'de yalnızca Samsun'da hayata geçirildi.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan 'Tabiatta Ders Var' ve 'Toprağa İlk Adım' projeleri kapsamında öğrenciler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne giderek tabiatla iç içe ilk derslerini işledi. Toprağa dokunan öğrencilerin tabiatla baş başa olduğu anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencileri ilk derslerinde Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yalnız bırakmadı.

[gallery ids="37556,37557,37558"]

DELTANIN FARKINDALIĞI BU PROJEYLE DAHA DA ARTIYOR

Proje ile ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaradanın yarattıklarının mutlaka bir yaratılış nedeni olduğunu, her yaratılmışın bu büyük habitatın bir parçası olduğunu anlatmaya dönük olan uygulamalı tabiat bilgisi dersine Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Görerek öğrenmek, çocuklarımızın bilinçlerini olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca Kızılırmak Kuş Cenneti'ni ziyaret eden, burada ders alan çocuklarımızın hepsi akşam eve gittiklerinde annelerine, babalarına, bu doğal zenginlikleri, doğanın bize bahşettiği bu güzel potansiyeli anlatıyor ve buranın farkındalığı dilden dile dolaşarak artıyor" diye konuştu.

BU DERSİ ASLA UNUTMAYACAKLAR

Samsun Valisi İbrahim Şahin de öğrencilerin tabiatla iç içe olduklarında dersleri daha iyi anlayacaklarını söyledi. Proje sayesinde kentin sahip olduğu değerlerin farkına varılarak gelecek nesillere aktarılacağını hem de öğrenciler tarafından sahiplenileceğini kaydeden Şahin, “Sınıf dışı eğitim çok önemli. Kuş Cenneti gibi çok güzel ve kıymetli bir yerde öğrenciler işledikleri bu dersi ve bugünü asla unutmayacaklar" dedi.

BAŞKAN YILMAZ BU KEZ KENDİSİ KUŞLARI FOTOĞRAFLADI

Konuşmalar sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yılmaz, fotoğraf makinesini eline alarak kuşları fotoğrafladı. Deltadaki dersin ardından Yılmaz öğrencileri Yörükler Çadırına da götürdü. Burada gözleme yiyen öğrenciler ardından yemyeşil doğanın keyfini çıkardılar.

Programa Vali Şahin ve Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Milli, Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum