Çay-Kur, Bölgemiz Ekonomisinde Önemli Bir Paya Sahip

Çay-Kur, Bölgemiz Ekonomisinde Önemli Bir Paya Sahip Olan Çay Ürünü Konusunda Güzel Çalışmalar Yapıyor Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu kabul edip bir süre

Çay-Kur, Bölgemiz Ekonomisinde Önemli Bir Paya Sahip
30 Aralık 2014 - 16:56
Çay-Kur, Bölgemiz Ekonomisinde Önemli Bir Paya Sahip Olan Çay Ürünü Konusunda Güzel Çalışmalar Yapıyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu kabul edip bir süre görüştü. Görüşmede çayın bölge ekonomisindeki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Öz, “Çay tarımı yıllardır bölge ekonomisine önemli katkılar yapmış, insanımızın refahının artmasını sağlamıştır. Yıllardır gurbette olan çalışanlarımızın bir kısmının doğduğu yere dönüşüne sebep olmuştur.

Çay alımı ve işlenmesi konusunda Çay-Kur’un lokomotifliğinde özel işletmelerin de katkısıyla bölgede rahatlama ve girdi artışı sağlandı. Geliştirilen yeni ürünler ve başta Rusya olmak üzere Gürcistan ve Kafkaslar pazarlarına açılımla daha iyi sonuçlar alınabilecektir. Ayrıca kurulacak çay evleri de yeni bir konseptle başarılı çalışmalar olacaktır.

Bu alanda son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar için sayın genel müdürü ve çalışanlarını kutluyorum” dedi.

Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da, kurumun yeni ürün çeşitliliği konusunda ve gelecekle ilgili planlamaları hakkında Vali Öz ile bilgi alışverişinde bulunduğunu ifade ederek, “Bölgemizin en önemli tarım ürünü olan çayın üretildiği illerin valileriyle çay ürünün bugünü ve geleceği konusunda görüşmeler yapıyoruz. Valilerimizin bu konudaki görüşleri bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum