Çarşamba OSB Büyüyecek

Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür, göreve başlamadan icraatlar başlarken, "Çarşamba OSB'de tüm yer tahsisleri yapıldı. Yer isteyen var ama yer yok. OSB'nin hemen yanında orman vasfını kaybetmiş 400 bin metrekare arazi var. Bakanlıklarla o araziyi de OSB'ye dâhil etmek için görüşüyoruz" dedi.

Çarşamba OSB Büyüyecek
19 Şubat 2024 - 11:11
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi'nde tüm yer tahsisleri biterken, fabrikaların bacaları bir bir tütmeye başlıyor. Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür de Çarşamba OSB'de incelemelerde bulundu.
Çarşamba OSB içerisinde bulunan Albayrak Demir Çelik Fabrikası'nı ve ÇARSAN'ı ziyaret eden Ender Gür, firma sahipleri Ercan Albayrak ve Ahmet Öztürk’ten çalışmaları hakkında bilgiler aldı, yeni yatırımlar için talepleri dinledi.
7 Bin 500 Kişiye İstihdam
Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 bin 500 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Ender Gür, "Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika bacaları tütüyor. Tahsisleri alan firmalar tesislerini açtığında Çarşamba OSB'de tam 7 bin 500 kişiye istihdam sağlamış olacağız. Şu anda tüm tahsisler bitti ve yer yok. Ancak yer isteyen çok" diye konuştu.
Bakanlıklarla Görüşülüyor
Bir müjdeyi de açıklayan Başkan Adayı Ender Gür, "Çarşamba OSB'nin yanında orman vasfını kaybetmiş 400 bin metrekare alan var. Bu alanın da OSB'ye dâhil edilebilmesi için ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Şu anda yaklaşık 850 bin metrekare alana kurulu olan OSB alanını büyüttüğümüzde, istihdam sayısını da artırmış olacağız" dedi.
Tekstilkent Bitmek Üzere
Tekstilkent projesinin de bitme aşamasında olduğuna işaret eden Başkan Adayı Ender Gür, şunları kaydetti: "Ağırlıklı olarak kadınların çalışacağı Tekstilkent de bitmek üzere. Tüm bunlar bittiğinde Çarşambalı hemşehrilerimiz artık çalışmak için başka yere gitme ihtiyacı duymayacak. Çarşambalı ekmeğini Çarşamba'da kazanacak."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum