Reklam
Reklam
Reklam

Çarşamba 214 Araç Kapasiteli Otoparkına Kavuşuyor!...

Samsun'daki ulaşım sorununu gidermek için kentin dört bir tarafında çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba ilçesinde yapımını sürdürdüğü 214 araç kapasiteli katlı otopark inşaatında sona geldi.

Reklam
Çarşamba 214 Araç Kapasiteli Otoparkına Kavuşuyor!...
18 Ocak 2022 - 17:46
Reklam
Yüzde 84 dolayında fiziki gerçekleşmesi tamamlanan dev projenin kaba inşaatı tamamlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “214 araç kapasiteli otopark Mayıs ayında hizmete girecek” dedi.
Türkiye’nin en verimli tarım ovalarından Çarşamba’da uzun yıllardır yaşanan trafik ve park yeri sorunu, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı mekanik katlı otopark ile çözülüyor. Çarşamba bölgesinin otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak olan dev projenin inşaatının yüzde 84’ü bitti.
23 Milyonluk Yatırım
Orta Mahalle Şehit Tuncay Kocabaş Caddesi’ndeki eski pazar yerinin bulunduğu bin 880 metrekarelik alanda inşaatı süren iki katlı mekanik sistem otoparkta otomobilleri sürücüler değil, asansörlü otomatik ve mekanik sistem park edecek. Araçlar yine otomatik sistemle park alanından alınıp asansöre bildirilerek sahiplerinin önüne getirilecek. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, toplamda 23 milyon 262 bin 550 TL’ye mal olan projenin son teknoloji ürünü olduğunu söyledi. Çarşamba Otoparkının yapımında yüzde 84 dolayında fiziki gerçekleşmenin tamamlandığını ifade eden Başkan Demir, kent trafiğini rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirterek, otopark projelerinin de buna büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Çarşamba’ya Nefes Aldıracak
Başkan Demir, "Belediyemizin tüm imkânlarını hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda, projelerimizi belirleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğu Yaka Mekanik Katlı Otopark Projesi de bu çalışmalardan bir tanesi. Çarşamba’da inşallah kısa bir süre sonra mekanik katlı otoparkımız tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Burası trafik akışının yoğun olduğu bir bölge. 214 araç kapasiteli olacak otoparkımız bu sıkışıklığı azaltacak ve rahat bir nefes aldıracak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum