CANİK'TE BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı'nı da vatandaşların arasında geçirdi

CANİK'TE BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU
27 Eylül 2015 - 15:05
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı'nı da vatandaşların arasında geçirdi. Vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Genç, önce gezdiği merkez mahallelerin esnafıyla tek tek bayramlaştı, ardından belediye sınırlarına yeni dâhil olan mahallelerde vatandaşların bayramını kutladı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kurban Bayramı'nda binlerce kişiyle bayramlaştı. Bayramın ikinci gününde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla belediye düzenlenen Bayramlaşma Töreni'nde vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Osman Genç, bayramın ikinci ve üçüncü gününde ise merkez mahalleleri gezerek esnaflarla tek tek bayramlaştı. Başkan Genç, bayramda ayrıca Büyükşehir Yasası ile birlikte belediye sınırlarına katılan Tuzaklı ve Yayla gibi mahalleleri de ziyaret ederek, vatandaşların bayramını kutladı. Gittiği mahallelerde yağlı güreş etkinliklerine de katılan Başkan Genç, birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ

Gezdiği mahallelerde vatandaşlarla sohbet eden ve mahalle halkının bayramını tebrik eden Başkan Genç, onlara çikolata da ikram etti. Zaman zaman vatandaşlarla birlikte çay içen Başkan Genç, kendisini karşılayan ve sevgi seli oluşturan çocuklarla da yakından ilgilendi. Mahallelerde belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi alma fırsatı bulan Başkan Genç, birlik ve beraberliğin sembolü olan bayramlarda vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Genç, "Bayramlar bizi biraraya getiren müstesna günlerdir. Biz her zaman vatandaşlarımızla birlikteyiz, ancak bu bayramda da bizzat vatandaşlarımızın yanına giderek bayramlarını kutlamak istedik. Bayram boyunca binlerce vatandaşımızla kucaklaştık" dedi.

[gallery ids="35343,35344,35345"]

MAZLUM COĞRAFYALARI UNUTMUYORUZ

Bayramların kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliği tazeleme günü olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde Canik'te bunun en güzel örneğini hep birlikte yaşıyoruz. Şüphesiz ki bayramların özünde bu ruh iklimi vardır. Biz bu güzel günleri yaşarken mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimizi de asla unutmuyoruz. Temennimiz, bayramların dünyanın her köşesinde bayram gibi yaşanmasıdır. Dileğimiz, dünyada özlediğimiz huzur ve barış ortamının bir an önce gelmesi. Allah tüm İslam alemine birlik ve beraberlik, huzur içerisinde yaşamayı nasip etsin" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum