Reklam
Reklam
Reklam

Canik Türkiye'nin Birincisi Seçildi

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Şenliği'nin ödül töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre Canik ilçesinin çeşitli sportif aktivitelerde Türkiye'nin 922 ilçesi arasında 1. sırada yer aldığını belirtti.

Reklam
Canik Türkiye'nin Birincisi Seçildi
15 Temmuz 2021 - 19:29
Reklam
Canik Spora Doymuyor
Canik Belediyesi ve Samsun İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 1 ve 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Spor Şenliği'nin son gününde ödül töreni düzenlendi. Samsun Millet Bahçesi'nde çeşitli spor branşlarında düzenlenen etkinliklere ve turnuvalara bireysel ve takım bazında çok sayıda genç sporcu katıldı. Turnuvaların son gününde derece yapan katılımcılara kupalarının takdim edildiği ödül töreninde genç sporculara hitaben bir konuşma yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik ilçemiz Türkiye'nin en hareketli ilçesi durumunda. Çeşitli sportif etkinliklerde Türkiye'nin 922 ilçesi arasında birinci sırada yer almaktayız. Bu başarı sizin sayenizde oldu. Sizleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Sporu şenlik haline dönüştürerek pandemi sürecinde evlerinde kalan gençleri spor yapmaya teşvik etmek istediklerini aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik'in genç nüfus oranı oldukça yüksek. Ben inanıyorum ki geleceğin büyük sporcuları inşallah Canik'ten çıkacaktır. Çünkü gençlerimizde bu potansiyel mevcut. Canik ilçemizden Dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcularımız yetişiyor. Bu gençleri gördükçe geleceğe dönük ümidim bir o kadar daha artıyor” şeklinde konuştu.
Gençlere Büyük Yatırımlar Geliyor
Canik'te gençlerin daha uygun şartlarda spor yapabilmeleri için büyük projeler hazırladıklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Canik ilçesinin büyük kapasiteli spor salonuna kavuşacağını belirtti.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkısıyla inşa edilecek yeni spor salonunun 500 kişilik seyirci kapasitesiyle, ilçedeki mevcut salonun 2 katı büyüklüğüne sahip olacağını ifade eden Başkan Sandıkçı, içinde bireysel ve takım bazında maçların yapılacağı 2 katlı spor salonu projesinin maliyetinin 6 Milyon TL olduğu bilgisini aktardı.
Ödül töreni öncesi genç voleybolcularla maç yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kupaların takdim edildiği tören sonrasında tüm sporcu ve katılımcılara dondurma ikramında bulundu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum