CANİK KIZILAY'DAN AFGAN AİLEYE YARDIM

Samsun’un Canik ilçesinde yaşayan Afgan aile Kuzey Yıldızı Mahallesi Muhtarı Tuğrul Binici’ye yardım talebinde bulundu Türk Kızılay'ı Canik Şubesi gönüllüleri de yardım çağrısına sessiz kalmadı

CANİK KIZILAY'DAN AFGAN AİLEYE YARDIM
05 Şubat 2018 - 23:58
Samsun’un Canik ilçesinde yaşayan Afgan aile Kuzey Yıldızı Mahallesi Muhtarı Tuğrul Binici’ye yardım talebinde bulundu Türk Kızılay'ı Canik Şubesi gönüllüleri de yardım çağrısına sessiz kalmadı.
Türkiye’ye 4 bin  km mesafeden ailesi ile birlikte Samsun’a gelen Afgan ailenin Canik Kuzey Yıldızı Mahallesi Muhtarı Tuğrul Binici’ye yardım talebinde bulundu. Muhtar Binici de ailelerin yardım talebini Türk Kızılay'ı Canik Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs ile paylaştı. Canik Kızılay'ı ve Kuzey Yıldızı Muhtarlığı tarafından Afganlı aileye gerekli yardımlar yapıldı. Türk Kızılay'ı Canik Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Ensar olmaya devam eden Türk Kızılay'ı Canik Şubesi Suriyeli, Iraklı ailelerin yanında olunurken Afgan aileye de gereken yardımlar yapıldı” dedi.
MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAYIZ
Binlerce km kat ederek ülkemize ulaşan her muhacir aileye Türk Kızılay'ı olarak Ensar olmaya çalışıyoruz. Vurgusu yapan Başkan Örs, ”Gurbette kendilerini yalnız hissetmemeleri için mahalle muhtarlarımızla birlikte çalışmaktayız. Canik İlçesinde mağdur ailelerin yanında olmaktayız. Hepimiz ayrı bir masalız  şu dünyada bir varmışla  başlayan bir yokmuşlar biten hayatlar önemli olan birbirimizin sesini duyabilmektir” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum