CANİK KAYMAKAMLIĞI İLÇEDEKİ ÜCRETSİZ İNTERNET İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA CANİK KAYMAKAMLIĞI İLÇEDEKİ ÜCRETSİZ İNTERNET İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI İlimizde yayın yapan bazı gazetelerin 9-10 KASIM 2014 tarihli sayılarında ve haber

CANİK KAYMAKAMLIĞI İLÇEDEKİ ÜCRETSİZ İNTERNET İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
10 Kasım 2014 - 20:19
KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

CANİK KAYMAKAMLIĞI İLÇEDEKİ ÜCRETSİZ İNTERNET İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İlimizde yayın yapan bazı gazetelerin 9-10 KASIM 2014 tarihli sayılarında ve haber sitelerinde “Canik’te internet tepkisi, ücretsiz interneti Kaymakam engelliyor” gibi haberlerin yayımlandığı, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı, yalan ve yanlış bilgiler içerdiği anlaşıldığından bu bilgilendirmenin yapılması ihtiyacı görülmüştür.

Canik Belediyesince ilçemiz merkezinde bulunan 7 adet camii minaresine internet cihazı monte edilmiş ve halka yayın yapılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde ki “Minareler ibadet amacı dışında kullanılamaz” hükmü buna engel teşkil etmektedir. Minarelerden yayın yapan internet IP'lerinin devlet büyüklerine hakaret, cinsel istismar gibi bir suça konu olması ihtimali bulunmaktadır. Bu cihazlar nedeniyle minarelere yıldırım düşmesi gibi doğal afetlere sebep olması ihtimalleri de bulunmaktadır. Ticari bir meta olan internetin toplu internet sağlama şeklinde kanunlardaki izin, log kayıtları ve uygun yer gibi usul şartları yerine getirmeden yapıldığı da anlaşılmıştır.

İlçe'de kanunların uygulanması ve gereklerinin yerine getirilmesi, halkın doğru bilgilendirilmesi hepimizin ortak görevidir. Aksi halde toplumsal kargaşa çıkar. Buna yerel idareler ve belirli sorumluluk üstlenmiş vatandaşlar da dâhildir. Yerel idarelerin de genel idare kurumlarını denetleme ve kanun dışılığa zorlama, kanuna aykırılıkta ısrar etme yetki ve hakları ve keyfiyetleri bulunmamaktadır.  Kaymakamlığımızın 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereği kanun ve nizamların uygulanması, suç işlenmesinin önlenmesi, gözetim, denetim yetki ve görevi bulunmaktadır. Belirtilen aykırılık ve sakıncaları nedeniyle kutsal mekânlar olan camilerimizin kanun dışı kullanımını engellemek için İlçe Müftülüğü kanalı ile cihazların kaldırılması sağlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum