Çanakkale, İmanla var Olma Azminin Eseridir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale, İmanla var Olma Azminin Eseridir
17 Mart 2021 - 18:05
Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aziz milletimizin, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen imanıyla var olma azminin eseri Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Seyit Onbaşıların, Mehmet Çavuşların, Kınalı Hasanların, onbeşlilerin cephedeki tarihi direnişi, nihai zafere ulaşılmasına vesile olmuştur.
Ecdadımızın göğsündeki iman, cesaret ve sahip olduğu ruh bizlere rehberlik etmeye devam etmektedir. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de girdiğimiz tüm zorlu mücadelelerden bizi zaferle çıkaran da bu ruhtur.
Milletimiz; minarelerden yükselen ezanlar dinmesin, semayı süsleyen ay yıldızlı şanlı bayrağımız inmesin diye candan ve serden geçen bir millettir. Çanakkale’yi zafere eriştiren inançla milletimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimini birkaç saatte def ederek istiklaline yönelen tehditleri nasıl alt edebileceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Çanakkale; imkânsızlıklara rağmen imanla yazılan destanın adıdır. Bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında ortaya konulan direnişin göstergesidir. Dünyaya verdiğimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ mesajı milletimizin yalnızca o günkü kararlılığının değil vatan müdafaasında ilelebet devam edecek azminin de sembolüdür.
Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum